13 iunie 2014

În luna mai,
Cinci asociaţii nu au plătit niciun leu pentru apa rece consumată  
·        „Va trebui să luăm acele măsuri neplăcute de a debranşa anumite scări de bloc cu datorii foarte mari”, a declarat Bogdan Cristache, directorul comercial al ACET.
Bogdan Cristache, director comercial al ACET, societatea  de alimentare cu apă rece potabilă, trage un semnal de alarmă  asupra datoriilor pe care populaţia le acumulează pe timp ce trece.  „Comparativ cu luna trecută, soldul debitor a scăzut cu 62.000 de lei, însă, dacă ne raportăm la valoarea totală de 4,1 milioane de lei reprezentând restanţe totala, ne dăm seama că scăderea amintită  nu înseamnă mare lucru”, a arătat  şeful de la ACET. Cristache a precizat că în urma analizării graficelor de eşalonări încheiate cu marii debitori, s-a constatat că în luna mai, din cele 50  de asociaţii vizate, 20 nu au reuşit să achite măcar factura lunii curente, nicidecum să onoreze şi parte din plăţile rămase restante. În aceste condiţii firma este pregătită să ia măsuri extreme.  „Din acest motiv, noi am solicitat acestor asociaţii să ne prezinte informaţii cu situaţia fiecărui bloc în parte. Astfel, în urma analizei pe care o vom face va trebui, probabil, să luăm acele măsuri neplăcute de a debranşa anumite scări de bloc cu datorii foarte mari. Acesta este într-adevăr, o măsură extremă, raportată şi la temperaturile foarte crescute din această perioadă, însă este unica soluţie”, a precizat directorul comercial al ACET.


Bogdan Cristache  a reliefat că 5 asociaţii de proprietari nu au depus în casieria ACET nici măcar 1 leu,  accentuând că şefii acestor structuri cu probleme mari evita să aibă discuţii cu conducerea firmei de servicii de alimentare cu apă, canalizare şi tratare-epurare a apelor uzate.