19 iunie 2014

Rămasă fără licenţă, Termica ar putea transporta agent termic până în 2030
·        După aprobarea planului de reorganizare, primarul Lungu le-a transmis celor implicaţi nu încerce eficientizeze societatea „pe spinarea Primăriei”.
·           „Ţinta noastră este să dăm cât mai puţini bani, spre deloc, la termoficare, în ideea că avem de făcut investiţii în reţelele de transport şi distribuţie”, a pus în vedere şeful administraţiei locale.

Astăzi, are loc şedinţa extraordinară a Consiliului Local Suceava, prilej cu care aleşii vor hotărî dacă vor mandata societatea comercială insolvenţă Termica să presteze activitatea de transport, distribuire şi furnizarea a agentului termic până la finalizarea procedurilor de licitaţie şi delegarea prin concesionare a acestui serviciu. Contractul de concesionare pe care Termica îl avea încheiat cu Primăria municipiului Suceava a expirat pe 31 martie, iar consilierii au prelungit valabilitatea respectivei convenţii. Potrivit unei hotărâri aprobate de consilierii municipali, Termica s-a ales cu o prelungire a contractului de concesionare a serviciului de transport, distribuire şi furnizarea a energiei termice până pe 24 iunie 2014. Pe de altă parte, măsura survine expirării perioadei de 1 an de la suspendarea licenţei de funcţionare a firmei din Lunca Sucevei, interval în care societatea a continuat să presteze  către suceveni servicii de alimentare cu apă caldă şi căldură. Primarul Sucevei, Ion Lungu a anunţat ieri că, la solicitarea Termica, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Serviciilor Comunale a decis că, în ciuda faptului că nu mai are licenţă valabilă, firma suceveană de termoficare să funcţioneze în acest sistem până în anul 2030, conform contractului iniţial semnat cu Primăria. „Acest lucru se întâmplă ca urmare a unei  adrese primite de la ANRSC de către cei de la Termica, care au solicitat un răspuns Autorităţii, adresă prin care se arată că, chiar dacă expiră licenţa pe data de 24 iunie, în baza contractului pe care îl are astăzi, societatea poate să presteze acest serviciu până în anul 2030. De aceea, sper să aprobăm, în Consiliul Local, mandatarea societăţii de termoficare să efectueze serviciul de transport şi distribuţie până la finalizarea licitaţiei”, a declarat Lungu. În acelaşi timp, şeful municipalităţii a arătat că ştie despre aprobarea planului de reorganizare a Termica, cel înaintat de creditorul majoritar Unicom Holding, precizând că doreşte ca relansarea firmei să aibă loc, aşa cum şi-au propus creditorii. „Le doresc mult succes, cu o singură condiţie, să nu facă eficientizarea societăţii pe spinarea Primăriei. Dacă nu se întâmplă acest lucru, în alte condiţii nu ne deranjează. Ţinta Primăriei este să dea cât mai puţini bani, spre deloc, la termoficare, în ideea că noi avem de făcut investiţii în reţelele de transport şi distribuţie”,  a pus în vedere şeful administraţiei locale din reşedinţa de judeţ, Ion Lungu.