09 martie 2014

Din Planul Naţional de Dezvoltare Locală,
Judeţul Suceava, 25 de milioane de lei pentru apă ,canalizare şi drumuri
·        „Fondurile aşteptate sunt foarte importante, referindu-se la localităţile care au proiecte în derulare, cu un grad de execuţie de peste 70%”, şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor.
·        În 2013, Consiliul Judeţean Suceava a beneficiat de 13,7 milioane de lei, „bani pentru dezvoltarea infrastructurii  rutiere şi de utilităţi”.
Judeţul Suceava ava avea parte de o importantă alocare financiară în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), anunţă preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor. Suma se ridică la 25 de milioane de lei, fonduri disponibilizate de Guvernul României în vederea finanţării intervenţiilor de la reţele de apă, reţele de canalizare, infrastructură rutieră comunală şi judeţeană, inclusiv, la poduri şi podeţe. Nechifor spune că banii vor ajunge în Suceava în curând, alimentările cu apă din 15 comune şi 7 localităţi urbane urmând înghiţi circa 10 milioane de lei. Înspre lucrările de la reţelele de canalizare vor fi îndreptate aproximativ 5,3 milioane de lei, fonduri de care vor beneficia localităţi din 10 comune ale judeţului. Alte 6 investiţii, de 2,1 milioane de lei, vor fi făcute în poduri şi podeţe, în timp ce 2,25 de milioane de lei vor lua calea reparării drumurilor din 6 comune, De cealaltă parte, un singur oraş sucevean se va alege, de asemenea, cu circa 522.000 de lei, iar drumurile judeţene au rezervată suma de 5,2 milioane de lei. În ceea ce priveşte acest din urmă aspect, preşedintele CJ arată că este în curs de contractare creditul aprobat prin hotărâre a deliberativului, fonduri care vor fi orientate către lucrările în derulare, după care vor fi abordate şi tronsoane noi. Aceasta ţinând cont că judeţul Suceava are o vastă reţea de drumuri judeţene, în lungime de 1.153 km.     
 „Fondurile aşteptate sunt foarte importante, referindu-se la localităţile care au proiecte în derulare, cu un grad de execuţie de peste 70%. Acum, Guvernul pune o piatră importantă la temelia infrastructurii judeţene, atât de apă şi canalizare, cât şi de drumuri comunale şi judeţene”, a explicat şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor.  
În scopul dezvoltării locale, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în 2013 Consiliul Judeţean Suceava a primit fonduri în sumă de 13,7 milioane de lei, „bani care au fost alocaţi la nivelul întregului judeţ, pentru dezvoltarea infrastructurii  rutiere şi de utilităţi”.