19 februarie 2014

Sucevenii nu vor mierea de la Uniunea Europeană
·        Deşi cele două cutii cu produsul apicol sunt aduse de mai multe zile, cei îndreptăţi nu se prezintă să le ridice.
·        Iniţial, mierea de albine a stat sub spectrul suspiciunii de falsificare, fiind retrasă pentru a fi înlocuită cu un produs nou.   

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a făcut apel, ieri, la persoanele îndreptăţite să se prezinte la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială de la Primăria din Burdujeni, să ridice mierea de albine, ultimul produs din pachetul cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. Edilul şef spune că, deşi acesta este disponibil de mai multe zile, beneficiarii sprijinului comunitar nu s-au îngrămădit să intre în posesia celor două cutii a câte 250 de grame de miere fiecare. „Aduc la cunoştinţa celor care beneficiază de ajutoare de la Uniunea Europeană că a venit mierea. Numai că, deşi a venit, lumea nu o ridică. De aceea, îi rog pe cei care au dreptul, să se prezinte la sediul din Burdujeni al Primăriei să o ridice”, a precizat şeful municipalităţii, menţionând că programul este de luni până vineri, între orele 9.00 şi 14.00. Reţinerea sucevenilor ar putea fi explicată prin aceea că, iniţial, mierea de albine nu a îndeplinit cerinţele caietul de sarcini, stând sub spectrul suspiciunii de a fi falsificată. De aceea, produsul a fost retras şi returnat la furnizor, pentru a fi înlocuit cu unul corespunzător indicatorilor din etapa de licitaţie. Anul acesta, pachetele cu produse alimentare au fost consistente, conţinând 16 kg de făină albă de grâu, 9 kg de mălai, 0,5 kg de paste făinoase, 5 litri de ulei, 2 cutii de roşii în suc propriu, 2 cutii de zacuscă, 4 cutii de conservă de carne de porc, o cutie de miere de albine şi 3 kg de zahăr. Beneficiarii suceveni, evaluaţi la aproximativ 5.800, provin din rândul familiilor şi persoanelor singure beneficiare de ajutor social; persoanelor cu handicap grav şi accentuat, adulţilor şi copiilor neinstitutionalizaţi; pensionarilor sistemului public de pensii, ale căror drepturi sunt în valoare de sub 400 lei; şomerilor indemnizaţi; şomerilor neindemnizaţi şi beneficiarilor legilor speciale, precum veterani şi văduve de război, persecutaţi din motive politice, luptători în Revoluţie etc. Conform Direcţiei de Asistenţă Socială, din totalul estimat, circa 5.000 de locuitori ai municipiului Suceava au luat produsele alimentare provenind din stocurile de intervenţie ale Uniunii Europene pentru persoanele cele mai defavorizate, cantitate ridicată fiind de 187.250 kg.