Comisarii
pentru protecţia consumatorului, pe poziţii şi de Sărbători
·
„În
situaţii deosebite, urgente, reclamaţiile vor fi cercetate şi soluţionate”, a
declarat şeful structurii, Vasile Latiş.
În perioada Sărbătorilor de iarnă, lucrătorii Comisariatului Judeţean
pentru Protecţia Consumatorului Suceava urmăresc modul în care operatorii
economici respectă prevederile legale în vigoare, a anunţat şeful instituţiei,
Vasile Latiş, în ultima şedinţă din anul 2012 a Colegiului prefectural. În vizor sunt, în primul rând, produsele din
carne preambalată şi procesată, produsele zaharoase, de cofetărie şi patiserie,
precum şi ciocolata şi derivatele acesteia. Verificate sunt, de asemenea,
calitatea produselor şi serviciilor în unităţile de alimentaţie publică în care
se organizează petreceri cu ocazia Crăciunului şi Revelionului. Latiş spune că
accent se pune, printre altele, pe legalitatea funcţionării şi încadrarea în
categoria de funcţionare; dotarea bucătăriilor; starea spaţiilor de depozitare;
calitatea alimentelor şi băuturilor, cât şi pe informarea clienţilor asupra
calităţii şi preţului produselor din lista meniu. Comisarul şef atenţionează
că, la unităţile de 4 sau 5 stele, lista meniu va cuprinde, în afară de
informaţiile în limba română, şi traduceri în două limbi de circulaţie
internaţională. Nu în cele din urmă, controale se vor face pe linia Legii nr.
363 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţiile cu
consumatorii. În fiecare zi, între orele 8.00 şi 19.00, câte un comisar pentru
protecţia consumatorului va prelua, telefonic, reclamaţiile venite de la
populaţie. „În situaţii deosebite,
urgente, vor fi cercetate aceste reclamaţii”, a declarat şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia
Consumatorului, Vasile Latiş.