22 decembrie 2012


Consiliul Judeţean intenţionează să se doteze cu auto-speciale de intervenţie  pe timp de iarnă
·        „Vrem să nu fim mai fim dependenţi, în situaţii critice, de intervenţia Guvernului sau a altor structuri”, a precizat şeful administraţiei judeţene, Cătălin  Nechifor.
·        Auto-frezele din judeţ sunt procurate încă din anii 1960-1970, o infuzie de utilaje, chiar şi din generaţia 1990-2000, fiind una de real sprijin.
Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean ar putea se doteze cu utilaje performante pentru intervenţii în situaţii de urgenţă pe timp de iarnă. Anunţul este făcut de şeful executivului judeţean, Cătălin Nechifor, potrivit căruia, în calcul este achiziţionarea sau realizarea unui parteneriat public privat pentru procurarea de auto-speciale  de degajare a carosabilului.  Nechifor spune că, în ciuda legislaţiei stufoase şi procedurilor îndelungate, se va căuta o rezolvare mai rapidă, astfel încât, chiar din sezonul rece următor, autorităţile judeţene să nu mai fie dependente de intervenţia altor structuri. „Chiar dacă în momentul de faţă legislaţia este destul de complicată, cu termene foarte mari, iar banii nu sunt suficienţi la bugetul propriu, vom încerca să găsim soluţii pentru a procura astfel de echipamente, în aşa fel încât să nu fim dependenţi, în situaţii critice, de intervenţia Guvernului sau a altor structuri”, a precizat şeful administraţiei judeţene. Nechifor face aceste precizări în contextul în care societatea Drumuri şi Poduri se află în procedură de insolvenţă, neexistând încă un orizont cert de timp în care situaţia ar deveni favorabilă pentru firma specializată în întreţinerea drumurilor judeţene, la care Consiliului Judeţean este unic acţionar. „Avem încă dificultăţi majore, deoarece, după 4 ani, în care singura ţintă a fost de a falimenta această firmă a judeţului, acum trebuie să o repornim şi să o punem pe roate, ceea ce este foarte greu în câteva luni” a reliefat preşedintele CJ, exprimându-şi satisfacţia că managementul societăţii şi cei 140 de angajaţi fac toate eforturile pentru a se salva din actuala stare.  Cătălin Nechifor precizează că, în calcul mai este luată şi o a treia variantă, obţinerea de sponsorizări pentru achiziţionarea de utilaje specializate. O auto-specială de deszăpezire costă între 300.000 şi 400.000  de euro, Consiliul Judeţean fiind dispus să accepte şi donaţii de utilaje second hand. Aceasta în condiţiile în care auto-frezele din judeţ sunt procurate încă din anii 1960-1970, o infuzie de utilaje din generaţia 1990-2000, din spaţiul vest-european, fiind una de real sprijin.