07 decembrie 2012


Centura ocolitoare a Sucevei va fi gata în 2013
·        Termenul stabilit pentru luna iulie anul curent, de dare în folosinţă a primului tronson, nu a fost respectat din cauza epuizării alocaţiei bugetare, spune prefectul Florin Sinescu.
·        Se impun măsuri şi acţiuni privind respectarea condiţiilor contractuale, a termenelor de realizare şi finalizare a investiţiilor, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
În domeniul infrastructurii de transporturi, în judeţul Suceava au fost întâmpinate unele dificultăţi, una dintre acţiunile din Planul judeţean pentru îndeplinirea prevederilor Programului de guvernare nefiind încă finalizată. În cauză sunt lucrările de la centura de ocolire a municipiului Suceava, prefectul Florin Sinescu, precizând că primul ministru, Victor Ponta, a asigurat că, anul viitor, vor fi asigurate fondurile necesare încheierii execuţiei, în prezent lucrărilor fiind făcute în proporţie de 80%. „Termenul stabilit iniţial pentru luna iulie anul curent, de dare în folosinţă a primului tronson, nu a fost respectat din cauza epuizării alocaţiei bugetare aferente lui 2012. La data opririi lucrărilor la acest obiectiv, de către CNADNR, stadiul execuţiei era de 80%, urmând a se întreprinde toate demersurile necesare pentru continuarea şi finalizarea obiectivului”, arată reprezentantul Guvernului în teritoriu. Sinescu precizează că, în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu premierul Victor Ponta la Suceava, şeful Cabinetului a dat asigurări că investiţia va fi încheiată în 2013, an în care va fi disponibilizată finanţarea pentru tronsonului dintre DN 2 şi DN 17, cât şi pentru legătura cu DN 2, prin Moara. „Infrastructura de transport este un domeniu care se află într-un amplu proces de modernizare, utilizând resursele financiare disponibile. Obiectivul general al strategiei îl reprezintă asigurarea infrastructurii şi serviciilor capabile să ofere suportul activităţii economice şi sociale necesare îmbunătăţirii calităţii vieţii. Pentru atingerea acestui obiectiv major se impun măsuri şi acţiuni privind respectarea condiţiilor contractuale, a termenelor de realizare şi finalizare a investiţiilor”, a declarat prefectul Florin Sinescu. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor preciza că  la obiectivul de investiţii din jurul reşedinţei de judeţ se înregistrează probleme din cauza creşterii nepermis de mult contravalorii intervenţiilor. Astfel, dacă în anul 2007, dată la care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern, valoarea investiţiei era de 220 de milioane de lei, ulterior, începând cu 2008 şi până în prezent, la un grad fizic de execuţie de circa 76%, s-a înregistrat o creştere valorică a lucrărilor de aproximativ 62%, ajungându-se la 370 de milioane de lei.