18 mai 2012


Primăria finanţează integral Festivalul „Lira de aur”  
·        Prof. univ. dr. Viorel Munteanu, preşedintele juriului competiţiei, fost rector al Universităţi de Arte „George Enescu” din Iaşi, va primi titlul de cetăţean de onoare al Sucevei
Primăria municipiului Suceava finanţează în totalitate Festivalul internaţional de interpretare instrumentală „Lira de aur”, anunţă primarul Ion Lungu. Manifestarea culturală de tradiţie se desfăşoară în perioada 8-10 iunie 2012, aceasta aflându-se la cea de a 33-a ediţie. Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 50.000 de lei,  deliberativul hotărând şi decernarea titlului de cetăţean de onoare prof. univ. dr. Viorel Munteanu, preşedintele juriului competiţiei. Viorel Munteanu este născut în Reuseni, comuna Udeşti, iar în intervalul 2004-2012  a fost  rectorul Universităţi de Arte „George Enescu” din Iaşi.    
„Cu acest prilej voi înmâna diploma de cetăţean de onoare domnului profesor universitar doctor Viorel Munteanu, care a fost rectorul Universităţi de Arte <George Enescu> din Iaşi, în perioada 2004-2012. Este un bucovinean autentic de al nostru, din satul Reuseni, comuna Udeşti, o personalitate a muzicii şi culturii, iar de când sunt primarul Sucevei, dumnealui a fost tot timpul preşedintele juriului Festivalului internaţional . Aşadar, îl vom cinstit cum se cuvine şi vom înmâna această diplomă de cetăţean de onoare al municipiului Suceava domnului Viorel Munteanu”, a evidenţiat primarul Ion Lungu.