30 mai 2012


Handbaliştii de la C.S. „Universitatea” vor evolua tot în Challenge Cup
·        Lungu propune o asociere între municipiul Suceava şi Clubul Sportiv „Universitatea”, în aşa fel încât să nu mai existe discontinuităţi în asigurarea finanţării echipei
Echipa suceveană de handbal masculin va evolua, pentru al treilea an consecutiv, în  Challenge Cup, a făcut cunoscut ieri, şeful administraţiei locale din capitala de judeţ, Ion Lungu. Primarul a ţinut să felicite pe componenţii echipei şi staff-ul tehnic, menţionând că această decizie fost luată la întâlnirea cu rectorul Valentin Popa şi Consiliul de administraţie. „Vreau să felicit Universitatea Suceava pentru participarea participare în competiţia europeană, respectiv în Challenge Cup. Aşa s-a stabilit  astăzi dimineaţă, după întâlnirea cu rectorul Universităţii şi Consiliul de administraţie al Clubului şi vom face tot posibilul să asigurăm o finanţare corespunzătoare, pentru performanţă în handbal”, a reliefat edilul şef Ion Lungu.
 Lungu a spus că, în condiţiile în care va fi reales la conducerea destinelor urbei, va propune o asociere între municipiul Suceava şi Clubul Sportiv „Universitatea”, în aşa fel încât să nu mai existe discontinuităţi în asigurarea finanţării. „Vrem ca, în viitor, să fim asociaţi cu Universitatea în acest Club, în aşa fel încât să nu mai fie nevoie de licitaţie pentru acordarea de fonduri nerambursabile şi să avem asigurată finanţare permanentă. Aceasta inclusiv în perioada de iarnă, una foarte importantă, în care se fac transferuri între tur şi retur, respectiv strategii pentru cupele europene” a evidenţiat Ion Lungu.  Anul acesta, cât şi în cei anteriori, banii s-au dat cu întârziere, în baza Legii nr. 350, privind finanţările nerambursabile, licitaţiile fiind încheiate abia în luna aprilie.  În 2012, C.S. „Universitatea” primeşte de la bugetul local 1,15 milioane lei, comparativ cu 1 milion de lei în anii din urmă.