15 mai 2012


Nou loc de joacă pentru copii, inaugurat în cartierul Burdujeni 
La începutul lui 2008, conducerea Primăriei anunţa o campanie de modernizare, până acum fiind primenite 25 de asemenea amenajări
Conducerea municipalităţii sucevene a inaugurat ieri, pe strada „Baladei” din cartierul Burdujeni, în prejma Şcolii cu clasele I-VIII nr.10, un nou loc de joacă pentru copii. „Am reabilitat, în ultima perioadă, circa 25 de locuri de joacă, din cele existente. Vom continua această campanie, pentru că există locuri de joacă vechi, care trebuie înlocuite cu altele noi”, a reliefat primarul Ion Lungu. 
La începutul lui 2008, conducerea Primăriei municipiului Suceava anunţa că va proceda la modernizarea locurilor de joacă pentru micuţii din municipiul reşedinţă de judeţ. Primul gospodar al urbei, Ion Lungu, spunea că, în acest sens, urma a fi întocmit un studiu de fezabilitate, deoarece amenajările de la acea dată nu mai corespundeau standardelor, fiind uzate fizic şi depăşite moral. Unele dintre acestea deveniseră chiar periculoase, nemaiavând autorizaţie din partea instituţiei abilitate, respectiv a ISCIR. „Vrem să înfiinţăm locuri de joacă moderne, la standarde europene”, spunea primarul Ion Lungu.  În municipiul Suceava există 90 de locaţii cu această destinaţie, unele fiind modernizate de firma Rosal Group, potrivit clauzelor din contractul de atribuire a serviciului public de salubritate. Cel mai mare loc de joacă a fost inaugurat la finele lui 2007, în parcul Areni, pentru acesta alocându-se 150.000 de lei. Direcţia Domeniului Public cheltuieşte, anual, cu întreţinerea amenajărilor în cauză, în jur de 20 de mii de lei.