16 mai 2012


În zona Metro,
Parteneriat mixt de construire a 80 de apartamente cu chirie pentru tinerii suceveni
·        Finanţarea ar urma să fie asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi firma privată parteneră, Primăria venind cu terenul şi utilităţile
Municipalitatea suceveană s-a adresat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în vederea accederii la programul de construire de locuinţe cu chirie prin atragerea capitalului privat. Primăria pune la dispoziţie o suprafaţă de teren de 2,5 hectare din prejma Staţiunii de Cercetări şi Dezvoltare Agricolă şi utilităţile necesare, acestea rămânând disponibile după ce licitaţia pentru desemnarea executantului la încă 80 ANL de apartamente a fost anulată.    „Am avut aprobate la ANL încă 80 de apartamente, însă, din păcate, s-a anulat licitaţia pentru Zona Metro. Acolo avem deja duse utilităţile, ne-ar fi convenit foarte mult să mai facem încă 80 de apartamente pentru că, costurile cele mai mari sunt legate de reţele de utilităţi. În măsura în care există parteneri privaţi interesaţi, putem colabora în acest sens. Sigur, aceasta după încheierea unei convenţii între Consiliul Local, MDRT şi acea firmă privată. Încercăm să construim şi acestE locuinţe, având în vedere că această problemă este o prioritate”, declară primul gospodar al urbei reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.  Finanţarea ar urma să fie asigurată, într-un anumit procentaj de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar restul prin contribuţia firmei partenere.  Apartamentele vor fi repartizate cu chirie, conform criteriilor ANL, o parte a chiriei mergând la bugetul de stat, iar alta către investitorul privat.  
Licitaţia pentru desemnarea constructorului la un lot de 80 de apartamente ANL, care trebuiau a fi ridicate în zona Staţiunii de Cercetări şi Dezvoltare Agricolă, pe Bulevardul  „1 Decembrie 1918”, a fost contestată de către unul dintre competitori şi anulată în instanţă. În apropierea au fost construite 80 de apartamente ANL şi încă 40 de unităţi de locuit cu caracter social.