28 mai 2012


Lungu şi-a adus aminte că pe vremuri vindea legume  în Piaţa Burdujeni
·        Primarul le-a spus comercianţilor că nu vine cu o „poveste”, prezentându-le documentaţia de schimbare la faţă a spaţiului comercial agroalimentar de pe Calea Burdujeni
·        Ion Lungu a atacat pe contracandidaţii  de la celelalte partide, „cei care nu au bătut un cui pentru suceveni şi, acum, le vând marea cu sarea”
Primarul Sucevei, Ion Lungu, aflat, ieri la o întâlnire electorală cu comercianţii din Piaţa agroalimentară Burdujeni, şi-a reamintit de perioada în care lucra la societatea comercială Ambro, iar în timpul liber vindea legume în această piaţă. Actualul edil şef a iterat că nu a uitat de acele vremuri şi că, în consecinţă, se va preocupa pentru crearea unor condiţii moderne de desfacere a produselor agroalimentare. „Când eram director la Ambro, vindeam şi eu în piaţă, ca şi dumneavoastră. De aceea, vreau să vă spun un singur lucru, nu v-am uitat! Sigur, în această perioadă, au fost foarte multe priorităţi. Bazarul, care face parte din Administraţia pieţelor a avut prioritate la modernizare. Cu ajutorul lui Dumnezeu lucrările au fost terminate şi, ca atare, în mandatul viitor, vrem să modernizăm pieţele din municipiul Suceava, începând cu Piaţa Burdujeni”, a precizat Lungu, adăugând că, deja, în bugetul local sunt disponibili banii pentru lucrările din pieţele din cartierul  „George Enescu” şi cea Centrală.     
Primarul le-a spus celor prezenţi la întâlnire că nu vine cu o „poveste”, prezentându-le documentaţia privind schimbarea la faţă a spaţiului comercial agroalimentar de pe Calea Burdujeni. Edilul şef a menţionat că studiul de fezabilitate este deja întocmit şi că proiectul ar urma să fie materializat pe durata unui an. „Nu vrem, să facem o modernizare de mântuială, ci una aşa cum trebuie, să introducem şi încălzire pe timp de iarnă. Va fi o piaţă modernă, cu acces reabilitat şi parcări, iar în modul cel mai sincer, vă asigur că acest lucru se va întâmpla. Cu banii pe care i-am asigurat într-un singur an pentru modernizarea Bazarului, putem moderniza toate cele 3 pieţe agroalimentare din municipiul Suceava. Sigur, mai sunt şi probleme, însă am o rugăminte la dumneavoastră: daţi un vot pentru mine, pentru mandatul viitor, pentru echipa mea la Consiliul Local şi nu o să vă dezamăgim!”, reliefat candidatul PDL la funcţia de primar al municipiului Suceava, Ion Lungu.     
Edilul şef în funcţie le-a reamintit  celor prezenţi în Piaţa Burdujeni despre realizarea parcărilor şi lucrările în curs, de modernizarea a Căii Burdujeni din prejmă, precum şi de intervenţiile înspre finalizare de la noul parc din zona „Moldova”. Lungu a pus în vedere că, pentru domnia sa, în calitate de primar, respectiv pentru administraţia PDL a urbei, cartierul Burdujeni a fost o prioritate. Ion Lungu a atacat pe contracandidaţii  de la celelalte partide, care, potrivit domniei sale, fac promisiuni fără acoperire. „Vin astăzi adversarii politici, cei care nu au bătut un cui pentru suceveni şi ,acum, le vând marea cu sarea. Eu am pretenţie că sunt un om serios, nu vreau să vă mint, şi vă spun lucruri reale”, a accentuat aspirantul la un nou mandat la conducerea municipalităţii sucevene, Ion Lungu.