10 mai 2012


Afişaj electoral pe blocuri, doar cu  certificat de urbanism
·        Aplicarea afişelor în locuri nepermise se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 de lei şi 1000 de lei, în cazul persoanelor fizice şi cu 150 de lei-1500 de lei, în cel al persoanelor fizice
Cine vrea să facă publicitatea electorală pe imobilele de locuit  trebuie să obţină certificat de urbanism, avertizează primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care declară că, personal, nu va face apel la această formă de promovare.
„În măsura în care nu se întâmplă acest lucru, nu-mi face nicio plăcere, dar voi fi pus în situaţia să trimitem în teren disciplina în construcţii şi să dăm amenzi”, atenţionează edilul şef.
Viceprimarul Lucian Harşovschi face cunoscut că în municipiul Suceava există 32 de afişaj şi pune în vedere că, acolo unde afişele vor fi lipite unul peste altul, se vor aplica prevederile legale.  Pe de altă parte, Hotărârea Consiliului Local nr. 98/2011 prevede că. Intervenţiile oficialilor administraţiei locale survin reclamaţiilor şefilor asociaţiilor de proprietari, care s-au plâns la Primărie că deja au început să apară candidaţi care îşi aplică reclamele electorale pe zidurile blocurilor. La ultima întâlnire cu conducerea executivului local, unul dintre preşedinţii de asociaţii a atenţionat că, dacă această practică continuă, se va adresa organelor de poliţie.