25 mai 2012


Lungu le promite bazariştilor încălzire cu  energie verde şi căi de acces modernizate 
·        „Voi fi solidar cu oamenii atunci când sunt controale în exces, însă trebuie să înţeleagă, şi ei, că este nevoie să lucreze în condiţii de legalitate”, a spus primarul
Printre altele, comercianţii din Bazar i-au cerut, ieri, primarului Sucevei, Ion Lungu, să aibă grijă de pavarea căilor de acces şi de introducerea încălzirii  centralizate la locurile de muncă ale acestora. Şeful administraţiei locale s-a aflat într-o vizită în Complexul comercial de malul râului Suceava, acesta promiţându-le lucrătorilor din zonă că, după modernizarea recent încheiată vor urma şi alte intervenţii de îmbunătăţire a infrastructurii. „Cred că m-am ţinut de cuvânt. Am promis, în 2004, când am devenit primarul municipiului Suceava, că se va moderniza Bazarul şi am realizat acest lucru, în mare lucrările fiind realizate. Sigur, mai avem de făcut trotuarele, la acestea  deja intrevenindu-se. În acesta an avem aprobat un proiect cu fonduri elveţiene, astfel încât, în baza unor turbo-suflante cu aer încălzit, să aducem căldura în Bazar. Eu sunt convins că oamenii din Bazar apreciază acest lucru”,  a subliniat ocupantul fotoliului din Areni. Lungu spune vă spaţiul comercial din Lunca Sucevei a fost şi rămâne încă o prioritate a domniei sale, mulţi suceveni câştigând o bucată de pâine din activitatea pe care o desfăşoară în cadrul acestui complex. Edilul şef susţine că respectiva locaţie comercială are şi un puternic rol de protecţie socială, şi, „dacă nu-ar lucra în Bazar, multe dintre aceste persoane nu ar supravieţui”.
Primarul a ţinut să precizeze că este alături de comercianţi la controalele abuzive ale organelor de abilitate, însă le-a cerut şi comercianţilor să respecte legea.  „Mă voi bate ca acest Bazar să existe. Sigur, în condiţii de legalitate şi voi fi solidar cu oamenii atunci când sunt controale în exces, aşa cum s-a întâmplat săptămâna trecută. Oamenii trebuie să înţeleagă, şi ei, că trebuie să lucreze în condiţii de legalitate, iar eu, ca primar, îi asigur să voi fi alături de ei şi în perioada următoare”, reliefat primarul Sucevei, Ion Lungu, candidat la un nou mandat di, partea PDL.  Pe 12 martie, Suceava a semnat, la Bucureşti, la Ministerul de Finanţe, acordul pentru accesarea unei finanţări din fonduri elveţiene. O sumă de 1,6 milioane de lei, în cazul în care finanţarea va fi disponibilă, ar putea să ia calea amenajării unui sistem de încălzire a Bazarului cu panouri solare şi pompe de căldură.   Pentru modernizarea spaţiului comercial din Lunca Sucevei s-a alocat de 3 milioane de euro.