26 mai 2009


Direcţia de Sănătate Publică stă cu ochii pe epidemiile hidrice şi toxiinfecţiile alimentare
Direcţia de Sănătate Publică monitorizează bolile cu transmitere hidrică caracteristice perioadelor secetoase. Şeful instituţiei sucevene, dr. Alexandru Lăzăreanu, precizează că accent se pune pe calitatea apei consumată de populaţie, măsuri pentru care s-au instituit măsuri de prevenire şi control la potenţialelor focare de epidemii hidrice. În acelaşi context, un rol important îl are prevenirea toxiinfecţiilor alimentare. „Rolul principal revine Direcţiei de control, care va monitoriza calitatea apelor şi alimentelor distribuite populaţiei, deoarece aici pot apărea cele mai multe probleme”, relevă dr. Lăzăreanu. Directorul DSP spune că instituţia pe care o conduce are atribuţii de control doar la sistemele publice de alimentare cu apă, de la care se iau periodic probe. La fântânile private din localităţile rurale se intervine doar la solicitarea proprietarilor şi numai cu specialişti de la Institutul de Sănătate Publică Iaşi. Alexandru Lăzăreanu informează că în intervalele cu temperaturi caniculare, oamenii cu probleme de sănătate pot apela la punctele de prim ajutor ce vor funcţiona, în general, în farmacii şi marile complexe comerciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu