Firmele sucevene de carne şi lapte pătrund pe piaţa comunitară
· Un număr de 7 societăţi din sectorul cărnii roşii şi 16 de procesarea laptelui fost autorizate pentru comerţul intra-comunitar
· Un număr de 7 societăţi din sectorul cărnii roşii şi 16 de procesarea laptelui fost autorizate pentru comerţul intra-comunitar
În judeţul Suceava funcţionează cu acte în regulă 17 unităţi de procesare în sectorul cărnii roşii, anunţă şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, dr. Petrea Dulgheru. Directorul executiv al instituţiei sanitar-veterinare sucevene spune că 7 dintre societăţi sunt de categorie A, deţinătoare a ştampilei ovale şi cu drept de comerţ intra-comunitar şi export în afara spaţiului european. În cază sunt Facos Suceava, Triami Şaru Dornei, Killer Horodnicu de Sus, Carpatis Suceava, Avastar Liteni, Aasab Suceava şi Superstar Rădăuţi. Dr. Dulgheru Arată că, alţi 10 agenţi economici, deţinători de ştampilă rotundă, care se află în perioadă de tranziţie, pot comercializa produse doar în ţară. În sectorul laptelui şi produselor lactate au obţinut autorizare 30 de unităţi. Un număr de 16 dintre acestea sunt de categorie A, cu ştampilă ovală şi aprobare pentru schimburi intra-comunitare. Este vorba despre Rarăul Cîmpulung Moldovenesc, Dorna Lactate Ortoaia, Dorna Lactate Floreni, Dorna Lactate Coşna, HCPPAM Şaru Dornei, HCPPAM Neagra Şarului, Betty Ice Suceava, Chitriuc Impex Suceava, Cozarux Suceava, Cavior Suceava, Cavior Forăşti, Dorna Vatra Dornei, Prolact Vicovu de Sus, Aida Bilca şi Bălăceana Bălăceana. La acestea se adaugă încă 14 operatori de categoria C, cu ştampilă rotundă, care au liber la distribuire pe plan naţional.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu