17 decembrie 2023


 La Primăria Suceava

Cel mai performant an de după Revoluţie

>  „Avem aproximativ 70 de proiecte pe care le implementăm (…), un vârf şi din punct de vedere al încasărilor, cu peste 80 de milioane de euro încasaţi efectiv în acest an” a reliefat primarul Ion Lungu

> Edilul-şef a mulţumit consilierilor locali, invitându-i să participe, alături de suceveni, la manifestările organizate de autorităţile locale, „pentru că Primăria nu e mea, ci a urmaşilor urmaşilor noştri”

În ultima şedinţă ordinară a anului 2023, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a mulţumit membrilor deliberativului pentru colaborare şi contribuţia acestora la promovarea proiectelor administraţiei publice locale. „Vreau să mulţumesc la toate grupurile de consilieri, pentru modul în care am colaborat în acest an.  Sigur, mulţumesc celor care formează actuala putere în Consiliul Local, respectiv PNL, PMP, Pro România, dar şi celorlalte, respectiv al USR şi, nu în ultimul rând, al PSD. Inclusiv, îi mulţumesc domnului consilier Dan Ioan Cuşnir, care a plecat (din şedinţă n.a.). Vă mulţumesc pentru că – şi am spus-o întotdeauna – nu aţi blocat proiecte importante ale municipalităţii. Politica este politică, dar, poate, ar fi trebuit să punem mai puţină patimă” s-a adresat primarul Ion Lungu membrilor legislativului municipal. Edilul-şef a ţinut să reliefeze că, în ciuda activităţii care a stat sub semnul crizei economice şi, pe final, sub ce al austerităţii, din punctul de vedere al veniturilor bugetare, cât şi al proiectelor de finanţare, 2024 s-a dovedit cel mai bun an postrevoluţionar. „La Primăria municipiului Suceava este cel mai performant an de după Revoluţie. Avem aproximativ 70 de proiecte pe care le implementăm, dintre care circa 65 europene, şi încă altele care vin din urmă. Este un vârf şi din punct de vedere al încasărilor, până în prezent execuţia bugetară fiind de peste 80 de milioane de euro încasaţi efectiv în acest an. Nu am avut niciodată o aşa execuţie bugetară după Revoluţie la Primăria Suceava. Este un an deosebit, un an eficient, dar şi un an greu. Sigur, au apărut aceste probleme de criză economică, de restricţii bugetare, dar o să-l depăşim. Iar dacă ne ajută Dumnezeu, anul viitor o să lucrăm la capacitate întreagă, pentru că aşa s-a convenit la nivel guvernamental, să alegem răul cel mai mic, să sacrificăm două luni din acest an” a evidenţiat şeful municipalităţii. Primarul i-a invitat pe consilierii locali să participe la manifestările organizate de Primărie, la Săptămâna magică de Crăciun şi Revelionul în aer liber. „Vă rog să veniţi alături de municipalitate, pentru că Primăria nu e mea, ci a urmaşilor urmaşilor noştri. De aceea, domnilor consilieri locali, este bine să participaţi la aceste evenimente” a încheiat Ion Lungu, primarul Sucevei.