În preajma Sărbătorilor de iarnă
Controale intense ale inspectorilor
sanitari veterinari suceveni
Direcţia
Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a intensificat
controalele oficiale în unităţile înregistrate şi în cele autorizate sanitar
veterinar din judeţ. Aceasta pentru asigurarea unui grad ridicat de protecţie a
consumatorilor, având în vedere că „în perioada Sărbătorilor de iarnă creşte
consumul de alimente, în special de carne de porc”. Anunţul este făcut de directorul
executiv dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, scopul campaniei fiind acela de prevenire a apariţiei toxiinfecţiilor
alimentare, dar şi al prevenirii răspândirii virusului pestei porcine africane.
Astfel, echipe mixte verifică modul în care sunt respectate condiţiile sanitar
veterinare în abatoarele în care sunt sacrificaţi porcii, în unităţile de
tranşare, unităţile de procesare a cărnii, în târgurile de animale, cât şi la
expoziţii. De asemenea, verificări sunt făcute în pieţele agroalimentare,
unităţile de comercializare a produselor alimentare de origine animală, adică
în carmangerii, măcelării, magazine alimentare, supermarketuri şi
hypermarketuri, în unităţile de alimentaţie publică, de tipul restaurantelor,
pensiunilor turistice, dar şi în depozite alimentare şi frigorifice, în
unităţile de comercializare a peştelui, dar şi în laboratoarele de patiserie şi cele de
cofetărie. „Accent se pune pe verificarea condiţiilor de igienă, conformităţii
documentelor însoţitoare, menţinerii lanţului termic, pe asigurarea
trasabilităţii, pe etichetarea şi marcarea corespunzătoare a produselor”
subliniază şeful instituţiei sanitare veterinare sucevene. Potrivit dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, în acţiunile
de control efectuate DSVSA colaborează şi cu celelalte autorităţi competente de
la nivel local şi judeţean, respectiv cu Instituţia Prefectului, Consiliul
Judeţean şi primăriile sucevene. La fel, în această perioadă controale comune
sunt organizate cu structurile Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ale
Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.