Dr. Mihai Sorin Voloşeniuc:
Aprovizionarea de Sărbători se va face
doar din locuri autorizate, supuse controlului sanitar veterinar
- Şeful DSVSA atrage atenţia asupra riscului
consumării de carne comercializată clandestin şi a obligaţiei efectuării
examenului trichineloscopic
Până
pe 24 decembrie şi între 27 şi 30 decembrie 2023, la nivelul Direcţiei Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava şi circumscripţiilor
sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale este asigurată
permanenţa, fiind afişate programul de lucru, „locaţiile” de pe raza judeţului
în care se face examenul pentru identificarea trichinellei spiralis din carnea
de porc, dar şi numerele de telefon la care consumatorii pot sesiza abaterile
de la normele specifice. Anunţul este făcut de către directorul executiv dr.
Mihai Sorin Voloşeciuc, care atrage atenţia asupra importanţei pe care o
reprezintă efectuarea examenului trichineloscopic, dar şi a riscului la care se
expun consumatorii care achiziţionează carne de porc comercializată clandestin,
provenită din surse necunoscute. Şeful DSVSA recomandă ca aprovizionarea cu
produse alimentare, în special cu carne de porc, tratată sau netratată termic,
precum şi cu alte produse de origine animală sau non animală, să fie făcută numai din locuri autorizate sau
înregistrate sanitar veterinar şi supuse controlului. „Aprovizionarea nu
trebuie să se facă din spaţii improvizate sau din sistemul de vânzare stradal,
de pe marginea drumurilor naţionale din judeţ, dintre blocuri, din portbagajul
maşinilor - locuri în care nu sunt asigurate controlul sanitar veterinar,
siguranţa alimentară şi sănătatea publică” subliniază dr. Mihai Sorin Voloşeniuc.