19 decembrie 2023

 

 

Dr. Mihai Sorin Voloşeniuc:

Aprovizionarea de Sărbători se va face doar din locuri autorizate, supuse controlului sanitar veterinar

  • Şeful DSVSA atrage atenţia asupra riscului consumării de carne comercializată clandestin şi a obligaţiei efectuării examenului trichineloscopic

Până pe 24 decembrie şi între 27 şi 30 decembrie 2023, la nivelul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava şi circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale este asigurată permanenţa, fiind afişate programul de lucru, „locaţiile” de pe raza judeţului în care se face examenul pentru identificarea trichinellei spiralis din carnea de porc, dar şi numerele de telefon la care consumatorii pot sesiza abaterile de la normele specifice. Anunţul este făcut de către directorul executiv dr. Mihai Sorin Voloşeciuc, care atrage atenţia asupra importanţei pe care o reprezintă efectuarea examenului trichineloscopic, dar şi a riscului la care se expun consumatorii care achiziţionează carne de porc comercializată clandestin, provenită din surse necunoscute. Şeful DSVSA recomandă ca aprovizionarea cu produse alimentare, în special cu carne de porc, tratată sau netratată termic, precum şi cu alte produse de origine animală sau non animală, să  fie făcută numai din locuri autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi supuse controlului. „Aprovizionarea nu trebuie să se facă din spaţii improvizate sau din sistemul de vânzare stradal, de pe marginea drumurilor naţionale din judeţ, dintre blocuri, din portbagajul maşinilor - locuri în care nu sunt asigurate controlul sanitar veterinar, siguranţa alimentară şi sănătatea publică” subliniază dr. Mihai Sorin Voloşeniuc.