07 decembrie 2023

 Două firme s-au înscris la licitaţia pentru reabilitarea termică a Cantinei de ajutor social

> Scopul principal al măsurilor de reabilitare şi de modernizare este cel de reducere a consumurilor de energie pentru încălzirea spaţiilor şi prepararea apei calde consum


A avut loc licitaţia pentru proiectul de creştere a eficienţei energetice a clădirii cantinei de ajutor social din municipiul Suceava, a anunţat, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu.  

„În cadrul PNRR avem prinse două proiecte de reabilitare termică a două instituţii publice ale Primăriei. Este vorba despre creşterea eficienţei energetice la nivelul Cantinei de ajutor social şi la clădirea de la Direcţia Domeniului Public” a subliniat şeful municipalităţii.  Potrivit acestuia, pentru executarea lucrărilor la Cantina de ajutor social au fost înregistrate două oferte, respectiv cele ale Comtrasport Suceava şi EuroEst Goup Suceava. Obiectivul general al investiţiei îl reprezintă creşterea eficienţei energetice a clădirii în care funcţionează Cantina de ajutor social, prin implementarea unui sistem integrat de monitorizare, control şi reducere a consumului de energiei. Valoarea totală a investiţiei este calculată la 1,176 de milioane de lei, inclusiv TVA. Durata de implementare a proiectului este de 26 de luni de la semnarea contractului de finanţare, dintre care 12 luni pentru execuţia efectivă. La imobilul amintit se vor face lucrări de reabilitare termică a elementelor anvelopei, clădirea urmând a fi echipată şi cu staţii de încărcare a acumulatorilor autovehiculelor electrice. Scopul principal al măsurilor de reabilitare şi de modernizare este cel de reducere a consumurilor de energie pentru încălzirea spaţiilor şi prepararea apei calde consum, „cu asigurarea condiţiilor de microclimat confortabil”. Finanţarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C5-Valul renovării, Axa 2-Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădirii publice, Operaţiunea B2-Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice. Finanţarea prin PNRR este 100% din valoarea eligibilă a proiectului, fără TVA. Din bugetul Primăriei Suceava sunt asigurate doar cheltuieli neeligibile de 230.847 de lei. De menţionat este faptul că licitaţia pentru proiectul de reabilitare termică a clădirii Direcţiei Domeniului Public a fost câştigată de societatea comercială Test Prima Suceava.