12 mai 2016

Un milion de lei, în modernizarea locurilor de joacă pentru copii 
·        Pe lângă Parcul copiilor din cartierul Burdujeni şi cel al Universităţii, din Areni, dotate cu  aparate pentru fitness vor fi şi parcul de pe strada „Luceafărului”, cât şi Parcul central.         
Anul acesta, Primăria municipiului Suceava are prins 1 milion de lei în bugetul local cu destinaţia modernizare locuri de joacă pentru copii.  Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu care, într-o conferinţă de presă, a precizat că, în prezent, lucrări se desfăşoară la o amenajare de acest fel din cartierul Obcini, precum şi la o alta din cartierul Burdujeni, în acest din urmă caz la cea de lângă Biserica „Sfântul Andrei”. Pe de altă parte, potrivit prevederilor contractuale, firma Diasil Service, operatorul de salubritate stradală, este pe cale de a finaliza, pe cheltuială proprie, un loc de joacă pe strada „Grigore Ureche” din cartierul Zamca, în Curtea Colegiului „Mihai Eminescu”.

Primarul Sucevei spune că la locurile de joacă în curs de modernizare vor fi montate cu covoare asfaltice, pe termen lung  toate amenajările destinate micuţilor urmând a fi dotate cu  asemenea elemente de protecţie. „Avem multe locuri de joacă în oraş, în Consiliul Local a fost aprobată o documentaţie tehnico-economică, însă cele care vor intra în modernizare vor fi prevăzute cu covoare elastice. Astfel, vom avea locuri de joacă moderne iar, cu toate că sunt mai puţine, lumea preferă să se deplaseze, o sută-două sute de metri către acestea. Ideal ar fi să le facem pe toate, iar în timp le vom face”, a reliefat primul gospodar al Sucevei. Ion Lungu a mai precizat că pe lângă Parcul copiilor din cartierul Burdujeni şi cel al Universităţii, din Areni, dotate cu  aparate pentru fitness în aer liber vor fi şi parcul de pe strada „Luceafărului” din cartierul „George Enescu”, modernizat în 2015, cât şi Parcul central, în zona Foişorului.