05 mai 2016

Fiecare aspirant la funcţia de primar va putea lipi doar 32 de afişe electorale 
·        Primăria a amenajat 32 de locuri speciale, pe un panou putând fi aplicat doar un singur afiş de fiecare candidat.
·        „Este o chestiune de fair play, fiecare trebuind să-şi pună câte un singur afiş, în aşa fel încât încapă toată lumea”, arată Lungu, precizând că locurile speciale vor fi controlate poliţiştii locali.  
·         Aplicarea afişelor în locuri nepermise se amendează cu 50 de lei până la 1000 de lei, în cazul persoanelor fizice, şi cu 150 de lei-1500 de lei, în cel al persoanelor juridice.

Primăria municipiului Suceava a amenajat 32 de locuri de afişaj electoral, informează Ion Lungu, şeful administraţiei locale, precizând că acestea sunt repartizate în toate cartierele urbei reşedinţă. Edilul-şef în funcţie, candidat pentru un al patrulea mandat, le-a cerut  celorlalţi înscrişi în cursa pentru adjudecarea conducerii municipiului să respecte noile prevederi în domeniu şi să se limiteze doar la spaţiile cu destinaţie specială. „Fac un apel la toate partidele politice să respecte regulile de afişaj.  Până în prezent totul a fost în ordine, nu s-au întâlnit materiale preelectorale, banere sau afişe prin oraş. Nu am pus eu şi nici ceilalţi candidaţi, iar eu zic că este bine aşa, să facem ceea ce prevede şi permite legea”, subliniază şeful municipalităţii, menţionând că aceste locuri vor fi controlate de agenţii de Poliţie Locală. Lungu a reamintit că mărimea standard a unui afiş este de 500x350 mm, iterând că „este o chestiune de fair play, fiecare trebuind să-şi pună câte un singur afiş, în aşa fel încât încapă toată lumea”. Pe de altă parte, o hotărâre a Consiliului Local prevede că aplicarea afişelor în locuri nepermise se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 de lei şi 1000 de lei, în cazul persoanelor fizice, şi cu 150 de lei-1500 de lei, în cel al persoanelor juridice. În municipiul Suceava, la alegerile pentru autorităţile publice locale vor fi deschise 63 de secţii de votare. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat modificările cerute de Primăria municipiului Suceava, Secţia electorală nr. 32, aferentă votanţilor de pe străzile „Cernăuţi” şi „Ilie Pintilie” fiind desfiinţată din cauza falimentului agentului economic care o găzduia. Alte 3 secţii de votare nu vor mai funcţiona la Casa Culturii, ca urmare a faptului că spaţiile cu pricina sunt închiriate, acestea fiind mutate sub acoperişul Centrului „Cultural Bucovina”. Totodată, la Centrul de conservare a tradiţiilor populare de pe strada „Universităţii” va fi mutată Secţia de votare de pe strada „Leca Morariu”, care de regulă, era amenajată în grădiniţa „Piticot”. În cele din urmă, Secţia de votare din interiorul Staţiei CFR Suceava Nord - clădire aflată în lucrări de reabilitare - va fi pusă la dispoziţia electorilor în sediul Grădiniţei cu program normal nr.7 din Iţcani.