13 mai 2016

Scădere abruptă a numărului accidentelor de muncă 
·        Numărul total al accidentaţilor s-a diminuat de la de 19 la 4, în trimestrul întâi al lui 2016 neînregistrându-se niciun eveniment soldat cu decesul lucrătorului.     
Mai puţini suceveni au avut de suferit de pe urma unor nefericite evenimente legate de locul de muncă, în primul trimestru al lui 2016, faţă de perioada similară anului trecut, anunţă Inspectoratul Teritorial de Muncă. Conform inspectorului şef Romeo Butnariu,  dacă în primele 3 luni ale anului 2015 ITM a înregistrat un total de 19 de victime ale accidentelor de muncă, în lunile omoloage ale anului acesta consemnate au fost doar 4 persoane accidentate, scăderea numărului de afectaţi fiind una remarcabilă. Astfel, cu incapacitate temporară de muncă s-au ales câte persoană care lucra la tăierea şi rindeluirea lemnului, respectiv în industria alimentară, precum şi alte două persoane care desfăşurau „activităţii referitoare la sănătatea umană”. De asemenea, de remarcat este şi faptul că, în trimestrul întâi din 2016, niciun angajat nu şi-a pierdut viaţa la locul de muncă, în comparaţie cu cele dintâi 3 luni ale anului precedent, când din cauza accidentelor de muncă au decedat 3 salariaţi suceveni.          


De subliniat este că, în anul 2015, în judeţul Suceava au fost înregistrate 47 de persoane accidentate, dintre care 40 de implicaţi au suferit incapacitate temporară de muncă, în timp ce 7 accidente au avut drept consecinţă moartea accidentatului. Anul trecut, cele mai expuse domenii la accidentele de muncă au fost prelucrarea lemnului-cu 9 vătămaţi, construcţiile şi comerţul, cu câte 6 accidentaţi, dar şi transporturile, cu 4 victime.