12 mai 2016

Primăria  Suceava extinde reţeaua de iluminat public pe 74 de străzi noi  
·        Pe 30 de artere din zone rezidenţiale lucrările vor fi posibile numai după ce riveranii vor dona Primăriei suprafeţele pe care se va interveni.  
·        La limita cartierului Obcini cu Şcheia, există un areal rămas descoperit încă de pe vreme lui Ceauşescu, din a doua parte anilor 1980, când au fost ridicate blocurile din acea parte a oraşului.  

Primăria municipiului Suceava intenţionează să extindă reţeaua electrică de iluminat public în zone în care până acum locuitorii în cauză nu s-au putut bucura de acest serviciu. Conform şefului municipalităţii sucevene, Ion Lungu, în cauză sunt unele dintre străzile din cartierele nou-construite, pe 30 dintre cele 74 de artere neputându-se interveni întrucât terenurile se află în proprietate privată. Lungu spune că proprietarii în cauză urmează să doneze către Primărie suprafeţele cu pricina, iar donaţia să fie consfinţită, respectiv aprobată, prin hotărâre a Consiliului Local. „De când sunt primarul municipiului Suceava, a crescut  cu 74 numărul străzilor noi, iar multe dintre ele încă nu au lumină. O problemă o reprezintă faptul că, din total, circa 30 de străzi nu au regimul juridic clarificat, întrucât sunt în proprietate privată, nefiind donate Primărie municipiului Suceava, potrivit prevederilor legale”, reliefează şeful administraţiei locale. Până acum, au fost finalizate extinderile de pe strada „Jupiter”, în zona „Cartodrom” a cartierului „George Enescu”,  ordin de începere a lucrărilor urmând a fi dat pentru cele de pe străzile „Bistriţei”, „Măgurei” şi „Viitorului”, la limita cartierului Obcini cu Şcheia, areal rămas descoperit încă de pe vremea lui Ceauşescu, din a doua parte anilor 1980, când au fost ridicate blocurile din acea parte a oraşului. Multe solicitări vin, de asemenea, din zona rezidenţială care are ca axă centrală Aleea Dumbrăvii, în cartierul Burdujeni, respectiv de pe o serie întreagă de străzi printre care şi „Socului” şi „Fagului”. În aceeaşi situaţie se află unele străzi din cartierul „Tinereţii” de pe Dealul Mănăstirii, precum şi din zona rezidenţială „Lanişte”, ambele aflate de o parte şi de altă a drumului naţional DN 29 Suceava-Botoşani, la ieşirea din Burdujeni. „Îi rog pe cei care vor să le aducem utilităţile în zonă  să vină la Primărie şi să clarifice problemele legate de donaţie, în aşa fel încât să se poată interveni  şi să  se facă lucrările respective”, a precizat Ion Lungu, primarul Sucevei.