11 decembrie 2008


Mistreţ infestat cu trichinella
· Persoanele care distribuie pe piaţă carne neexaminată sunt pasibile de sancţiuni contravenţionale sau riscă să intre sub incidenţa legii penale
Sanitar-veterinarii suceveni au dat diagnosticul infestare cu trichinella spiralis la un porc sălbatic ucis pe fondul de vânătoare nr.21 „Rarăul”, Cîmpulung Moldovenesc. Probele pentru depistarea trichinellozei şi pestei porcine au fost recoltate conform legii. Acestea au ajuns la DSVSA Suceava, iar în urma examenului prin digestie artificială, rezultatul a fost pozitiv, adică de infestare masivă cu germenul trichinella. „Atragem atenţia deţinătorilor fondurilor de vânătoare că au obligaţia de a recolta probe şi a le trimite la DSVSA Suceava. Totodată, carcasele animalelor trebuie păstrate în depozite frigorifice sau spatii special amenajate”, precizează directul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru.
Domnia sa spune că este interzis consumul cărnii înaintea obţinerii rezultatelor de laborator, punând în vedere că persoanele care distribuie pe piaţă carne neexaminată sunt pasibile de sancţiuni contravenţionale sau riscă să intre sub incidenţa legii penale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu