11 decembrie 2008


Inspectorii sanitar-veterinari suceveni sunt pe urmele cărnii de porc cu dioxină
Lucrătorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava încearcă să depisteze eventuala existenţă în judeţ a cărnii contaminată cu dioxină de provenienţă irlandeză. „În urma investigaţiilor autorităţilor irlandeze privind cazul de contaminare cu dioxină a cărnii de porc şi a produselor derivate, inspectorii DSVSA Suceava s-au deplasat în teritoriu pentru a verifica toate intrările pe raza judeţului a cărnii de porc şi produselor derivate cu origine Irlanda”, declară şeful DSVSA, Petre Dulgheru. Domnia sa face cunoscut faptul că produsele incriminate au fost distribuite în 11 state membre UE, printre care Belgia, Danemarca, Estonia, Franţa, Italia, Olanda, Polonia, Suedia şi Marea Britanie şi redistribuite din aceasta din urmă în ţări terţe, respectiv în Canada, China, Japonia, Rusia, Singapore, Elveţia şi Statele Unite. Dioxina este un produs chimic artificial foarte toxic pentru organismul uman, un agent care poate provoca declanşarea cancerului. „Dioxina este un compus chimic care se acumulează în ţesutul gras atât la oameni cât si la animale şi nu poate fi eliminată din corp, cauzând boli degenerative in timp”, a explicat dr. Petrea Dulgheru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu