Zece amenzi de 100.000 de lei au dat inspectorii sanitari veterinari
suceveni în mini-vacanţa de 1 Mai
> Aceştia au dispus confiscarea au fost 28,3 kg de carne de porc, carne
de pasare, produse din carne, produse lactate, cât şi a 24 de ouă
Între
28 aprilie-1 mai, în vederea prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare,
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentară Suceava a organizat şi desfăşurat 84 de controale.
Directorul executiv adjunct dr. Dănuţ Corneanu informează că, în perioada
mini-vacanţei de 1 Mai, 47 de verificări au fost făcute în unităţi alimentaţie
publică, respectiv în restaurante, dar şi la structurile de tip fast-food,
pizzerie şi de catering. Dr. Dănuţ
Corneanu subliniază că, în intervalul la care ne referim, inspectorii sanitari
veterinari suceveni au controlat 20 de pensiuni turistice şi 13 magazine
alimentare. Totodată, personalul specializat al Direcţiei Sanitare Veterinară
şi pentru Siguranţă Alimentară Suceava au controlat 3 supermarketuri şi
hipermarketuri, precum şi un laborator de cofetărie-patiserie. Conform dr.
Dănuţ Corneanu, adjunctul şefului DSVSA, ca urmare a neregulilor constate,
inspectorii instituţiei sucevene au dat 10 amenzi, valoare acestora totalizând 100.000
de lei. Totodată, aplicate au fost, 10 avertismente conform Ordonanţei Guvernului
nr. 2 din 2001, pe durata descinderilor fiind dispusă inclusiv confiscarea a
28,3 kg de carne de porc, carne de pasare, produse din carne, produse lactate,
cât şi a 24 de ouă. Printre deficienţele depistate şi sancţionate de către
inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentară
Suceava se numără cele privind condiţiile de igienă necorespunzătoare,
depozitarea necorespunzătoare a produselor, etichetare necorespunzătoare a
acestora din urmă, lipsa documentelor care atestă starea de sănătate a personalului,
lipsa probelor de mâncare din unităţile de servire colectivă, cât şi
neefectuarea acţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.