14 mai 2023

 

Peste 1.360 de suceveni au venit la Bursă pentru a se angaja sau a-şi schimba locul de muncă

> Selectaţi pentru interviuri şi angajări ulterioare au fost 165 de participanţi din Suceava, 127 din Fălticeni, 51 din Rădăuţi, 32 din Gura Humorului şi 87 din  Vatra Dornei

> Potrivit Ancăi Doina Capverde, purtător cuvânt al AJOFM,  s-a remarcat „interesul pentru candidați calificați sau cu studii superioare, dar și continuarea deficitului de forță de muncă”

Bursa generală a locurilor de muncă organizată la finele săptămânii trecute în judeţul Suceava s-a concretizat prin selectarea, în vederea angajării, a 462 de persoane. Anca Doina Capverde, purtător cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, a declarat că 112 ofertanţi sau prezentat la Bursă cu un total de 767 de slujbe disponibile. Pe la standurile agenţilor economici interesaţi au trecut 1.361 de participanţi fără o ocupaţie stabilă, precum şi alţii care vor să-şi schimbe job-ul. Cea mai bogată ofertă s-a consemnat în municipiul Suceava, 37 de angajatori scoţând la mezat 426 de locuri de muncă, acestea din urmă fiind căutate de către 484 de amatori să intre în câmpul muncii. În Rădăuţi au participat la Bursă 182 persoane, pentru 102 de slujbe oferite de către 12 angajatori. În Fălticeni 257 de persoane au avut de ales dintre 96 de locuri de muncă vacante la 29 de firme. În Gura Humorului s-au înregistrat 165 de „vizitatori” ai standurilor, pentru un disponibil de 70 de oferte ale celor 16 agenţi economici veniţi la Bursă. În Vatra Dornei, cu 73 de locuri de muncă s-au prezentat la manifestare 18 ofertanţi, interes pentru o slujbă manifestând 273 de persoane. Selectaţi pentru interviuri şi angajări ulterioare au fost 165 de participanţi din Suceava, 127 din Fălticeni, 51 din Rădăuţi , 32 din Gura Humorului şi 87 din Vatra Dornei. „Menţionăm că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica datele finale referitoare la statistica ocupării în urma bursei. Semnalăm oferta diversificată pe meserii a angajatorilor, interesul pentru candidați calificați sau cu studii superioare, dar și continuarea deficitului de forță de muncă”, a declarat Anca Doina Capverde, purtător cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.