07 mai 2023

 

La Bursa generală locurilor de muncă din anul acesta

Suport pentru persoanele cu dizabilități, etnicii romi şi refugiaţii din Ucraina

> Persoanele fără venituri se vor putea înscrie la cursuri gratuite, informaţii fiind oferite şi cu privire la posibilitatea muncii în străinătate

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava organizează vineri, 12 mai 2023, la Iulius Mall Suceava, parter, începând cu ora 10.00, Bursa generală a locurilor de muncă.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Anca Doina Capverde, evenimentul se va desfăşura, la aceeaşi dată, începând cu ora 9.00, la Casa Germană din Rădăuți, iar de la 10.00 şi la punctul de lucru al AJOFM din Fălticeni, la Centrul de Educație Incluzivă „Sfântul Andrei” din Gura Humorului, cât şi la Casa de Cultură din Vatra Dornei. Oficialul AJOFM informează că, în cadrul manifestării, alături de angajatorii interesaţi în recrutare de personal, prezentate vor fi standuri de suport pentru persoanele cu diferite vulnerabilităţi de inserţie pe piaţa muncii, respectiv tineri NEETs, viitori absolvenţi ai promoţiei 2023, persoane cu dizabilități, etnici romi şi refugiaţi din Ucraina. De asemenea, organizat este un stand destinat înscrierii la cursuri de calificare gratuite a persoanelor fără venituri, precum şi standuri informative referitoare la ocuparea în străinătate prin reşeua EURES, mecanismul de subvenționare în economia socială, subvenții pentru angajatori prin ucenicia la locul de muncă, transparență și integritate în administrația publică, acesta din urmă al Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Suceava. Înscrierea angajatorilor au început deja, oferta trecând de 100 de locuri vacante, pe diferite niveluri de studii şi calificări. Înregistrarea participării angajatorilor la Bursa generală a locurilor de muncă se poate face până joi, 11 mai 2023, ora 16.00.