24 august 2022

 

Printr-un proiect al Delgaz Grid

 Reţeaua de gaz metan din Suceava ar putea fi înlocuită cu conducte din polietilenă

> „Este bine să profităm de această oportunitate de a înlocui infrastructura de gaze naturale din oraş, multe conducte fiind vechi şi neavând capacitatea necesară” a declarat primarul Ion Lungu

Municipiul Suceava şi-a dat acordul pentru participarea la  proiectul de  reabilitare și modernizare a  rețelei  de gaz metan promovat de Compania Delgaz Grid Târgu Mureș în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență  (PNRR). Primarul Ion Lungu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că în acest sens a avut, la sediul Primăriei, o discuţie  cu Tudor Pop, directorul pentru „Strategie și Tehnologie Rețea Gaz” al Delgaz Grid Târgu Mureș, prilej cu care s-a stabilit ca reşedinţa de judeţ fie cuprinsă în acest proiect finanţat din fonduri europene. Edilul-şef spune că, în principal, urmărită este înlocuirea conductelor metalice cu altele din  polietilenă, ocazie cu care toată reţeaua de distribuire va deveni exclusiv subterană. „Ideea este aceea de înlocui vechea reţea cu conducte de polietilenă, care au o durată de viaţă mai mare. 

La fel de important este să reuşim să îngropăm aceste conducte, să nu mai existe ţevi care trec pe deasupra porţilor oamenilor. Sper ca proiectul să fie aprobat, iar ca perspectivă, aceste conducte sunt compatibile şi pentru hidrogenul folosit drept combustibil. Este bine să profităm de această oportunitate de a înlocui infrastructura de gaze naturale din oraş, multe conducte fiind vechi şi neavând capacitatea necesară” a precizat Ion Lungu, primarul Sucevei.  Pe de altă parte, cu prilejul întrevederii abordată a fost şi posibilitatea alimentării cu gaz metan a Cartierului „Europa” de pe „Dealul Tătărași”, Suceava având depus deja un proiect pentru finanțare prin Planul Naţional de Investiţii (PNI) „Anghel Saligny”.