18 august 2022

 

Primarul Ion Lungu pleacă la  schimb de experienţă în  Grenoble şi Paris

> „Cred că este un prilej bun să putem învăţa lucruri bune din Franţa” a declarat primarul Ion Lungu

> Pe 14 şi 15 octombrie, Suceava găzduieşte întâlnirea franco-română pe teme de turism

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, este invitat în Franţa, unde va lua parte la un schimb de experienţă.  „În luna octombrie, la sfârşit, sunt invitat să particip, în Franţa, în Grenoble şi Paris, la o întâlnire, un schimb de experienţă, de bune practici” a anunţat, într-o conferinţă de presă, şeful executivului sucevean. Invitaţia survine desemnării Sucevei drept câştigător, la categoria municipii reşedinţă şi judeţe, al  Concursului „Oraşe durabile”, organizat de Ambasada Franţei.

La fel, invitat în Franţa este şi Adrian Teban, primarul oraşului Cugir, câştigător al competiţiei la categoria oraşe mici şi mijlocii.  Concursul „Oraşe durabile” nu prevede acordarea de finanţări nerambursabile pentru implementarea de proiecte cu specific, ci schimburi de experienţă cu oraşe din Franţa, inclusiv depunerea de proiecte comune pentru atragerea de fonduri europene. „Este un lucru care ne onorează şi ne dă o posibilitate în plus de a colabora cu lumea occidentală” preciza, la acel moment edilul-şef sucevean. Ion Lungu a mai informat, de asemenea, că municipiul reşedinţă este partener în organizarea ediţiei a XII-a a întâlnirii franco-române pe teme de turism. Manifestările se vor desfăşura pe 14 şi 15 octombrie, în Suceava, în colaborare cu Institutul Cultural Francez şi Alianţa Franceză Suceava. „Cred că este un prilej bun să putem învăţa lucruri bune din Franţa” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Consiliului Local, în şedinţa ordinară a lunii martie, aprobat conferirea titlului de cetăţean de onoare Excelenţei Sale Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România. „Considerăm că acordarea titlului de cetăţean de onoare al  municipiului Suceava reprezintă, de fapt, un simbol al solidarităţii şi prieteniei dintre popoarele francez şi român, o recunoaştere a voinţei de colaborare cu comunitatea noastră” sublinia iniţiatorul propunerii legislative, Ion Lungu, remarcând, în dreptul ambasadorului „empatia şi umanismul în gestionarea situaţiei de criză la nivel european şi internaţional şi proiectele deschise pentru oraşul nostru”.