25 august 2022

 

Prefectul Alexandru Moldovan nu este de acord cu decizia INSP de restrângere a activităţii DSP în PTF Siret 

> Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat Ministerului Sănătății, INSP și DSU „reanalizarea hotărârii, în corelaţie cu particularitățile situației din județ”

> Aceasta după ce INSP a încheiat supravegherea de tip sindromic pentru depistarea bolilor transmisibile legate de afluxul de persoane din Ucraina

Direcția de Sănătate Publică Suceava a înștiințat Instituția Prefectului județului Suceava că, începând cu data de 22 august 2022, aceştia asigură activitatea în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00. DSP a luat această hotărâre în conformitate cu adresa nr. 17035 din 16.08.2022 a Institutului Național de Sănătate Publică, potrivit căreia, începând din 15 august, s-a încheiat supravegherea de tip sindromic pentru depistarea bolilor transmisibile legate de afluxul de persoane din Ucraina.

„Având în vedere valorile fluxului de persoane din Ucraina care tranzitează PTF Siret, prefectul județului, Alexandru Moldovan, a considerat că activitatea reprezentanților DSP Suceava în PTF Siret doar în intervalul orar 08.00-16.00, nu este o măsură benefică, prin urmare a solicitat Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și Departamentului pentru Situații de Urgență reanalizarea hotărârii, în corelaţie cu particularitățile situației din județ” se srată ăntr-un comnicat de presă al Instituţiei Prefectului. Astfel, în cadrul ședinței Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Uergenţă, s-a luat decizia ca, până la momentul în care se vor primi clarificările solicitate de Instituția Prefectului, reprezentanții DSP vor desfășura activitate în PTF Siret zilnic, inclusiv în weekend, între orele 08.00-20.00. Sirsa citaăt mai precizează că, „pe timpul nopții, eventualele situații apărute urmează a fi soluționate prin intermediul serviciului de permanență din cadrul unităților sanitare”.