02 iunie 2021


Zece dintre noile staţii pentru autobuzele electrice au fost deja montate

  • Sperăm ca până în octombrie, cel mai târziu, să le avem funcţionale pe toate, inclusiv sistemul de e-ticketing” a reliefat viceprimarul Lucian Harşovschi, menţionând că se va renunţa la „taxatoare”
  • TPL are în trafic 70% autobuze electrice, 30% sunt autobuze pe motorină, „ţelul fiind asigurarea de transport electric 100%”

Lucrările de la cele 54 de staţii îmbarcare-debarcare a călătorilor, cadrul Proiectului „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”, sunt în lină desfăşurare, face cunoscut viceprimarul Lucian Harşovschi. Efectiv, achiziţionate au fost 38 de module pentru adăpostirea călătorilor, acestea fiind dotate cu bănci pentru călători, cu totemuri laterale şi porturi USB, permiţând şi afişarea de reclame. Până acum au fost deja montate 10 asemenea module în toate cartierele urbei reşedinţă de judeţ. „Au început deja să fie montate staţiile de călători. Prin proiect se amenajează sau se modernizează 54 de staţii de călători, dintre care noi sunt cele 31 de capacitate mare, iar 7 de capacitate mai mică. Aceste 10 staţii încă nu sunt finalizate, urmând ca pe acele panouri din spate să apară informaţiile furnizate de Primăria municipiului Suceava, iar pe laterale, un sistem de afişaj electronic. Lângă staţii vor fi montate sistemele de e-ticketing, durata lucrărilor fiind, conform contractului, până pe 31 ianuarie 2020, dar sperăm ca până în octombrie, cel mai târziu, să le avem funcţionale pe toate, inclusiv sistemul de e-ticketing” a reliefat Harşovschi. Proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul  Suceava” este cel mai important proiect cu fonduri europene al Primăriei Suceava, însumând 116,189 de milioane de lei, echivalentul a circa 25 milioane de euro. Pe lângă dotarea parcului societăţii Transport Public Local cu autobuze electrice, proiectul mai include amenajarea sediului Diviziei electrice a TPL, componenta de echipamente și soft pentru dispecerat, monitorizare a flotelor și sistemul de e-tiketing, modernizarea a 54 de staţii de îmbarcare-debarcare a călătorilor şi reabilitarea străzii „Vasile Pîrvan”. La această dată, TPL are în trafic 70% mijloace de transport electrice, iar 30% din parcul auto este format de autobuze pe motorină. „Ţelul este asigurare de transport electric 100%. Aşteptăm cele 15 autobuze electrice care vor fi furnizate de firma Solaris, dar mai durează până ce acestea vor veni” a declarat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.