16 iunie 2021

 Stadionul din Iţcani va fi modernizat cu bani europeni

  • În 2013, FRF interzicea ţinerea de competiţii sportive şi antrenamente pe stadionul CFR Iţcani, deoarece acesta nu îndeplinea condiţiile pentru omologare

Proiectul de modernizare a Stadionului din Ițcani este în curs de aprobare informează că Ion Lungu, primarul Sucevei, precizând că finanţarea urmând a fi asigurată din fonduri europene disponibile în programarea financiară 2021-2027. „Până acum a fost elaborat proiectul tehnic şi s-a emis autorizaţia de construire, fişa de proiect fiind depusă la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est” subliniază şeful executivului din Areni, potrivit căruia proiectul prevede realizarea unui teren de sport cu suprafaţă artificială, reabilitarea instalaţiilor de utilităţi, construirea unei clădiri pentru vestiare, precum şi amenajarea unei parcări. Totodată, în proiect sunt incluse  modernizare 4 străzi din preajma stadionului, respectiv „Stadionului”, „Depoului”, „Eraclie Porumbescu” şi 28 Noiembrie. Pe lângă acestea din urmă, în acest an Primăria municipiului Suceava ca demara lucrări de modernizare a străzilor „Dragomirna”, „Vasile Lupu” şi „Decebal, toate acestea fiind în „partea nouă a cartierului Iţcani”.
Reamintim că, la începutul anului 2013,
Consiliul Local Suceava  aprobattrecerea în proprietatea privată a municipalităţii a bunurilor aferente stadionului Iţcani. Pe acesta din urmă a evoluat, iniţial, echipa de fotbal de ligă secundă Rapid CFR Suceava, actuala Foresta, Primăria manifestăndu-şi, încă de la acea dată, intenţia de a face lucrări de reparaţii şi repunerea arenei în circuitul sportiv. La momntul respectiv, Federaţia Română de Fotbala interzicea ţinerea oricărei competiţii sportive pe stadionul CFR Iţcani, dar şi a antrenamentelor, acesta neputând fi omologat. Terenul de sub stadionul CFR este intabulat pe rolul Primăriei Suceava, printre bunurile preluate în domeniul privat în anul 2013 numărându-se pista de atletism, tribuna, unele construcţii,  racordul electric, racorduri de alimentare cu apă şi de canalizare, precum şi împrejmuirile aferente.