29 iunie 2021

 

Cu întârzieri ale compensărilor făcute din bugetul de stat

Primăria Suceava este în grafic cu plata medicilor din centrele de vaccinare


>
„Am mai recuperat bani din fondurile care vin de la Guvern, însă nu aşa cum ne-am dori noi”
 arată primarul  Ion Lungu

Personalul angrenat în campania de vaccinare din centrele înfiinţate de Primărie în municipiul Suceava a fost în mare parte plătit pentru munca pe care a făcut-o. Primarul Ion Lungu spune că plata medicilor se face prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică, cu fonduri disponibilizate de Misterul Sănătăţii. „Primăria municipiului Suceava îşi face datoria. Noi am plătit ceea ce a fost partea noastră. Sigur, sunt sume de bani care vin de la de la DSP, prin Ministerul Sănătăţii. Nu avem o situaţie la zi, dar ştiu că au fost nişte întârzieri, dar nu doar la noi, ci în toată ţara. Dar cred că suntem în grafic, astăzi” a subliniat Lungu.

În sensul celor menţionate, la sfârşitul lunii trecute, Consiliul Local al municipiului Suceava a aproba, prin rectificarea bugetului local, alocarea unei sume de 700.000 de lei cu destinaţia acoperirii cheltuielilor cu campania de vaccinare. Demersul pe fondul deschiderii unor noi centre de vaccinare. Este vorba despre cel din parcarea Shoppping City Center, primul de tipul „drive-thru” din Suceava, în care se inoculează serul Pfizer-BionTech. La centrul de vaccinare din Sala de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” au fost deschise au fost noi fluxuri de vaccinare cu Pfizer-BionTech, în intervalul 14-16 mai tot în acelaşi spaţiu fiind ţinut maratonul de vaccinare. Un noul flux de vaccinare fusese introdus, la cel moment, şi la Iulius Mall, cel de administrare a serului Johnson&Johnson.

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 3 din 2021 privind recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea de măsuri în domeniul sănătăţii. „bugetele locale se rectifică în plus pe măsură care sumele se decontează de către autorităţile administraţiei publice locale şi se primesc alte sume cu aceeaşi destinaţie de la bugetul de stat”. „Am mai recuperat din banii aceştia care vin de la Guvern, însă nu aşa cum ne-am dori noi” a punctat Ion Lungu, primarul Sucevei.