05 decembrie 2019


Municipiul Suceava vânează un al treilea titlu de excelenţă la Gala premiilor AMR 

  • Suceava intră în concurs la trei categorii, transport public şi mobiliitate, gestionarea eficientă a deşeurilor şi promovarea culturală, turistică şi sportivă
  •  În 2017, Suceava a luat premiul’ pentru „Excelenţă în educaţie”, iar în 2018 a fost recompensat pentru „Excelenţă în iluminatul public”           
Primăria Suceava va intra, şi în acest an, în competiţia privind premiile de excelenţă acordate la Gala Asociaţiei Municipiilor de România. Gala de premiere va avea la loc pe 9  decembrie, după Adunarea Generală a AMR. Potrivit primarului Ion Lungu, Suceava intră în competiţie la trei categorii: „Excelenţă în transport public şi mobilitate”, „Excelenţă în protecţia mediului şi gestionarea eficientă a deşeurilor” şi „Excelenţă în promovarea culturală, turistică şi sportivă”. „Cu mari şanse ar fir premiul pentru „Excelenţă în transport public şi mobilitate” şi la, fel, „Excelenţă în protecţia mediului şi gestionarea eficientă a deşeurilor”, cu acest model pe care îl avem cu platforme îngropate şi platforme semi-îngropate. Sperăm ca, şi în acest an, să luăm un titlul de excelenţă, după ce, în primul an am lua pentru educaţei, iar în al doilea pentru iluminatul public” a declarat primarul Ion Lungu Suceava are în curs de implementare Proiectul "Sistem integrat de transport public ecologic in municipiul  Suceava". Valoarea totală a  acestuia este de 116,189 de milioane de euro, echivalentul a circa 25 milioane de euro. Tot, pe această linie, implementat a fost Proiectul Electromobilitate-Vehicule electrice pentru o municipalitate verde” cu un buget total de 2,77 de milioane de franci elveţieni, grantul elveţian însumând aproximativ 2 milioane de franci elveţieni. Diasil Service și Ritmic Com Suceava, firmele care prestează serviciul de salubritate menajeră pentru o perioadă de 12 ani, sunt pe cale de finaliza amenajarea a 100 de platforme subterane cu câte 4 euro-containere şi a 100 de platforme cu containere semi-îngropate. În caontract este prinsă şi amenajarea a 30 de puncte de colectare a deşeurilor reciclabile, fiecare dotat cu pubele pentru hârtie, mase plastice, sticlă şi metale, În 2017, la Gala AMR, Suceava a luat premiul pentru "Excelenţă în educaţie", iar în 2018 reşedinţa de judeţ a fost premiată pentru "Excelenţă în iluminatul public".