19 decembrie 2019

În şedinţa Consiliului Local
Olimpicii suceveni şi profesorii coordonatori, premiaţi în cadru festiv, de către primarul Ion Lungu
Ieri, într-un cadru festiv, în ultima şedinţă ordinară din 2019 a Consiliului Local, primarul Ion Lungu a înmânat diplome, flori şi premii în bani la 35 de elevi olimpici şi la 26 de profesori coordonatori ai acestora. Premiaţi sunt şi 404 de elevi cu performanţă la învăţătură, însă către aceştia banii vor fi ajunge prin virament, deoarece sala de şedinţe a Primăriei s-a dovedit a nu fi destul de încăpătoare pentru o manifestare atât de mare. „Prin hotărâre de Consiliu Local, am decis să premiem copiii care au participat la olimpiade şi au obţinut locurile I, II şi III, de asemenea şi pe profesorii care i-au pregătit. La fel de important, recompensaţi sunt toţi copii care au avut performanţă şcolară locală, care au luat premiile I, II şi III, respectiv 404 elevi de la toate şcolile din municipiul Suceava. Începând de astăzi, pleacă viramentele către ei, pentru a primi banii la şcoli, deoarece din motive logistice, nu am avut unde să-i aducem pe toţi, să-i premiem în cadru festiv, neavând o sală mai mare, iar sediul Primăriei fiind în reparaţii” a spus  Ion Lungu, şeful administrativului public local din reşedinţa de judeţ. 
Festivitatea de premiere a început cu cele 26 de cadre didactice, deoarece o parte dintre răsplătiţi erau invitaţi să participe la un eveniment similar organizat, de această dată, de Consiliul Judeţean şi de preşedintele Gheorghe Flutur. Potrivit unui regulament aprobat de Consiliul Local, pentru locul I obţinut la olimpiade premiul este de 3.000 de lei, locul al doilea este premiat cu 2.500 de lei, iar locul al treilea cu 2.000 de lei. Astfel, cei 26 de olimpici s-au ales cu un total de 71.500 de lei. Cadrele didactice coordonatoare au luat între 1.500 de lei şi 3.000 de lei fiecare, răsplata pentru efortul lor însumând 61.000 de lei.

 Pentru rezultatele superioare la învăţătură, elevii clasaţi pe locul I la nivelul unei unităţi de învăţământ au fost răsplătiţi cu câte 500 de lei, iar cei de pe locul al II-lea  cu câte 300 de lei. Elevii de pe poziţia a III-a  au primit câte 200 de lei fiecare, în total pentru performanţa locală fiind rezervată suma de 168.000 de lei. În încheierea festivităţii, primarul Ion Lungu, viceprimarii Lucian Harşovschi şi Marian Andronache, consilierii locali şi membrii aparatului executivului au fost colindaţi de un grup de elevi de la Colegiul de Artă.