10 decembrie 2019


Autorităţile locale sucevene au obţinut
Finanţare de peste 16 milioane de lei pentru Zona de agrement din lunca râului Suceava
> Durata efectivă a lucrărilor este de 22 de luni, amenajările făcându-se pe 15,5 hectare, în amonte şi aval de podul care leagă centrul reşedinţei de judeţ de cartierul Burdujeni
Ieri, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a semnat, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, cu ministrul Ion Ştefan, contractul de finanţare a Proiectului „Revitalizare spaŢiu public urban din municipiul Suceava”, respectiv cel de amenajare a Zonei agrement  de pe malul  râului Suceava. „În zilele următoare vom semna şi contractul de execuție cu Asocierea General Construct Suceava și Art Peisaj Suceava, care a câștigat licitația” a declarat Ion Lungu. Licitaţia pentru amenajarea Zonei de agrement de pe malul râului Suceava, la care a participat şi Con Bucovina Suceava  a fost câştigată de asocierea de firme General Construct şi Art Peisaj Suceava, pentru 16,24 de milioane de lei. Cererea pentru finanţare nerambursabilă europeană  a fost depusă pe Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Amenajările vizează o suprafaţă de 15,5 hectare de teren de pe malul stâng al râului Suceava, care se întinde pe o lungime de 1 km, în amonte şi aval de podul care leagă centrul Sucevei de cartierul Burdujeni.
 O parte din suprafaţa vizată este în albia minoră, potenţial inundabilă, durata efectivă a lucrărilor fiind de 22 de luni. Astfel, zona „A”, din amonte de podul de pe Calea Unirii, va fi destinată amenajărilor pentru activităţi sportive,  iar zona „B”, din aval, va avea un „caracter de loisir”, respectiv de relaxare, odihnă în aer liber şi activităţi culturale. Printre altele, materializarea proiectului cu susţinere financiară nerambursabilă europeană ar consta în amenajarea de alei pietonale; piste pentru biciclete; sisteme de iluminat de tip spot, îngropate; sisteme de irigare subterană; sistem pentru acces wi-fi la internet, dar şi de spaţii pentru practicarea sportului în aer liber. De asemenea, se vor face plantări de arbori şi arbuşti, precum şi dotări cu mobilier urban. În zona „A” vor putea fi întâlnite platforma pentru aerobic (yoga) şi cea pentru fitness, spaţiul de joacă pentru copii, terenuri de tenis, volei şi badminton. Zona „B”, de evenimente, va include un spaţiu pentru organizarea de manifestări culturale şi artistice.