03 septembrie 2019


„Vrem să fim protejați și apărați”
>Gheorghe Flutur, șeful excutivului județean sucevean, a cerut o analiză lipsurilor IPJ, arătând că trebuie făcute de demersuri la Guvern, pentru dotări cu mașini și lărgirea schemei de personal >  „Raportat la 2017 și 2018, edificator de subliniat este trendul descendent al infracționalității pe raza județului Suceava” susține Vasile Tofan, președintele ATOP, structură de pe lângă CJ 
Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean  a cerut Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) să întocmească și să prezinte, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean, o analiză privind finanțarea și dotarea la nivelul serviciului de poliție din județul Suceava.
„Din teren, am semnale că sunt devastatoare. De 3 ani de zile nu au femei de serviciu în sediile de poliție. Nu putem fi indiferenți, și va trebui să facem demersuri la Guvernul României, să fie dotați cu logistică, mașini etc. Noi vrem să fim protejați și apărați. Trebuie să vedem cu sunt dotați, ce scheme de personal au și de cât duc lipsă. Dacă din punctul de vedere al criminalității, se scade, și este de aplaudat (...), trebuie să vedem cu ce putem ajuta, așa cum îi ajutăm pe cei de la ISU cu dotări” a punctat Flutur cu prilejul analizei activității ATOP în trimestrul al II-lea al anului, menționând că nu este posibil ca ”să intri într-un sediu post de post de poliție fără becuri”. 
În cadrul aceleiași ședințe a Consiliului Județean, prin rectificare s-a aprobat o alocare suplimentară de 150.000 de lei pentru Inspectoratul Județean pentru Situații Urgență „Bucovina” Suceava, în vederea înființării unui „dispecerat 112” în scopul sprjinirii activităților desfășurate de Comitetul Județean de Conducere și Coordonare a Intervențiilor. „Noi sprijinim cu logistică și alocăm suplimentar această sumă” a spus Gheorghe Flutur. În informarea ATOP asupra eficienţei serviciului poliţienesc în trimestrul al II-lea al anului 2019, preşedintele Vasile Tofan semnalat că se „evidențiază o reducerea a criminalității față de aceeași perioadă anilor anteriori”. „Raportat la 2017 și 2018, edificator de subliniat este trendul descendent al infracționaltății pe raza județului Suceava” a spus Vasile Tofan, subliniind că un rol important l-a avut activitatea de prevenire desfășurată de Inspectoratul de Poliție Județean.