17 februarie 2012

Anul trecut,
Inspectorii sanitar-veterinari au interzis activitatea a 10 unităţi supuse autorizării
·        Acţiunilor de supraveghere vizează întreg lanţul alimentar, conform conceptului modern european „de la fermă la furculiţă”
Anul trecut, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară a evaluat şi autorizat sanitar-veterinar 19 centre de colectare-procesare a laptelui şi 5 unităţi de procesare a cărnii. Directorul executiv dr. Petrea Dulgheru declară că, de asemenea, în intervalul la care facem referire, înregistrate au fost  592 de unităţi care au activitate de vânzare cu amănuntul şi 60 de unităţi profilate pe vânzarea directă. „Programul acţiunilor de supraveghere are la bază regulamentele Comunităţii Europene de stabilire a unor norme specifice de igienă care se Aplică alimentelor  de origine animală în întreg lanţul alimentar, conform conceptului modern european , reliefează dr. Dulgheru. Astfel, pe durata anului anterior, 3667 de inspecţii au vizat unităţile de producere, depozitarea şi comercializare a produselor de origine animală, iar 3895 de controale au avut drept ţintă unităţile de vânzare cu amănuntul, axându-se pe modul de asigurare a condiţiilor de igienă şi siguranţă a alimentelor.        
Ca urmare a descinderilor, inspectorii sanitar-veterinari au emis 10 ordonanţe de interzicere a desfăşurării activităţii pentru unităţi supuse autorizării sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.