16 martie 2009


Prefectul Popescu cere modificări la Legea „Flutur” a fondului funciar
· Acesta crede că se impune revederea articolului 4 al Legii nr. 247/2005, în sensul consacrării restituirii pe vechiul amplasament şi în cazul terenurilor agricole transformate amenajări piscicole
Prefectul de Suceava Sorin Arcadie Popescu va face demersuri de modificare a Legii nr.247/2005 a fondului funciar, la care un aport esenţial revine ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de la acea dată, suceveanul Gheorghe Flutur. Propunerea a fost avansată în cadrul şedinţei Comisiei judeţene pentru reconstituirea dreptului de proprietate, prilej cu care s-a abordat şi situaţia terenurilor aflate sub luciul de apă. Prefectul spune că, dacă în anul 1993 a fost validată o suprafaţă de 669 de hectare de teren agricol, revendicată de 186 cetăţeni din 11 localităţi sucevene, ulterior o parte a hotărârilor Comisiei judeţene pentru aplicarea legilor fondului funciar a fost anulată.
De aceea, s-a stabilit ca, până pe 20 martie, cele 11 primării să prezinte o situaţie clară a cetăţenilor care, deşi au titluri de proprietate, nu deţin şi terenul respectiv, unităţile administrativ-teritoriale în cauză trebuind să vină, de asemenea, şi cu o listă a persoanelor cărora dreptul de proprietate le-a deja fost reconstituit. „Pentru rezolvarea acestei situaţii, instituţia prefectului îşi propune să facă toate demersurile pentru modificarea articolului 4 al Legii nr. 247/2005, în sensul restituirii pe vechiul amplasament şi pentru persoanele cărora li s-au preluat terenurile agricole şi care, ulterior, au fost transformate în bazine şi amenajări piscicole”, declară prefectul Popescu. În aceeaşi întâlnire, Comisia judeţeană de fond funciar a validat, constituirea dreptului de proprietate a comunei Josenii Bîrgăului, din judeţul Bistriţa Năsăud, asupra unei suprafeţe de 277 de hectare de terenuri cu vegetaţie forestieră, acestea aflându-se pe raza administrativă a comunelor sucevene Poiana Stampei şi Dorna Candrenilor. Solicitarea a fost înaintată în baza extraselor de carte funciară, Sorin Arcadie Popescu menţionând că mai multe comunele grănicereşti au pe raza administrativă a judeţului Suceava proprietăţi constând în teren forestier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu