Pe
fondul sezonului estival
Siguranţa
alimentelor este o prioritate
- „Consumatorii
trebuie să aibă încredere că sănătatea lor este protejată printr-un sistem de
supraveghere şi de control eficient” subliniază dr. Mihai Sorin
Voloşeniuc, şeful DSVSA
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA)
Suceava desfăşoară, în această perioadă, acţiuni de control, în contextul
sezonului turistic de vară. Potrivit directorului executiv dr. Mihai Sorin
Voloşeniuc, obiectivul principal al acestora constă în protejarea sănătăţii
publice, în condiţiile în care „numărul crescut de turişti determină o
activitate intensificată în sectorul alimentar”. „Aceste împrejurări generează
un rulaj mai mare de produse alimentare în zonele de agrement, taberele
şcolare, staţiunile şi localităţile cu caracter turistic, în care pot apărea riscuri
sporite privind siguranţa alimentară” spune dr. Voloşeniuc. Vizate sunt pensiunile,
cantinele, restaurantele, pizzeriile, cofetăriile, laboratoarele de patiserie,
magazine alimentarele, supermaketurile şi hypermarketurile. Printre aspectele urmărite se înscriu înregistrarea
sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; condiţiile de igienă în
spaţiile de producţie şi depozitare; comercializarea de produse în termenul de
garanţie; existenţa fişelor de aptitudini ale personalului, dar şi ambalarea şi
etichetarea corectă a produselor alimentare. Pe fondul temperaturilor ridicate
şi al afluxului ridicat de turişti, şeful DSVSA Suceava insistă asupra
importanţei respectării normelor privind siguranţa alimentelor. „Siguranţa alimentelor trebuie să fie o
prioritate pentru toţi operatorii economici, mai ales în perioada sezonului
estival, când consumul de alimente în spaţii publice este mult mai ridicat. Controalele
vor continua, pentru a ne asigura că produsele oferite consumatorilor respectă
toate normele legale. Consumatorii trebuie să aibă încredere că sănătatea lor
este protejată printr-un sistem de supraveghere şi de control eficient” a
accentuat dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, director executiv al
Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.