22 iulie 2025

 Pe fondul sezonului estival

Siguranţa alimentelor  este o prioritate

  • „Consumatorii trebuie să aibă încredere că sănătatea lor este protejată printr-un sistem de supraveghere şi de control eficient” subliniază dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, şeful DSVSA

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava desfăşoară, în această perioadă, acţiuni de control, în contextul sezonului turistic de vară. Potrivit directorului executiv dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, obiectivul principal al acestora constă în protejarea sănătăţii publice, în condiţiile în care „numărul crescut de turişti determină o activitate intensificată în sectorul alimentar”. „Aceste împrejurări generează un rulaj mai mare de produse alimentare în zonele de agrement, taberele şcolare, staţiunile şi localităţile cu caracter turistic, în care pot apărea riscuri sporite privind siguranţa alimentară” spune dr. Voloşeniuc. Vizate sunt pensiunile, cantinele, restaurantele, pizzeriile, cofetăriile, laboratoarele de patiserie, magazine alimentarele, supermaketurile şi hypermarketurile. Printre  aspectele urmărite se înscriu înregistrarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; condiţiile de igienă în spaţiile de producţie şi depozitare; comercializarea de produse în termenul de garanţie; existenţa fişelor de aptitudini ale personalului, dar şi ambalarea şi etichetarea corectă a produselor alimentare. Pe fondul temperaturilor ridicate şi al afluxului ridicat de turişti, şeful DSVSA Suceava insistă asupra importanţei respectării normelor privind siguranţa alimentelor. „Siguranţa alimentelor trebuie să fie o prioritate pentru toţi operatorii economici, mai ales în perioada sezonului estival, când consumul de alimente în spaţii publice este mult mai ridicat. Controalele vor continua, pentru a ne asigura că produsele oferite consumatorilor respectă toate normele legale. Consumatorii trebuie să aibă încredere că sănătatea lor este protejată printr-un sistem de supraveghere şi de control eficient” a accentuat dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.