16 octombrie 2023

Riveranii şi pensionarii din centrul Sucevei vor plăti abonamentele de parcare diminuate cu 50%

> Sumele achitate în plus de către cei deja abonaţi vor fi regularizate cu taxele şi impozitele locale din anul 2024

 > În parcările de reşedinţă cu plată din Obcini, George Enescu şi Burdujeni, abonamentele pentru vor costa 100 de lei pe an

În şedinţa ordinară a Consiliului Local din luna aceasta, primarul Ion Lungu va propune un amendament la hotărârea legislativului municipal de pe 6 iunie, prin care au fost aprobată introducerea de noi parcometre în 18 parcări de reşedinţă. „În acest fel, suma care trebuie plătită pentru aceste parcări va fi de 100 de lei pe an, atât pentru persoanele riverane, cât şi pentru pensionari. Am luat această decizie, deoarece o parte din aceste parcări se află în cartierele Obcini, George Enescu şi Burdujeni, deci nu sunt în zona centrală” a declarat edilul-şef. Lungu a ţinut să menţioneze că, în ceea ce priveşte restul parcărilor cu plată, respectiv cele din zona centrală a Sucevei, va propune, în aceeaşi şedinţa deliberativului local, diminuarea cu 50% a valorii abonamentelor. Astfel, acestea ar urma să fie diminuate de la 600 de lei la 300 de lei pe an, în cazul riveranilor, şi de la 500 de lei la 250 de lei pe an, în cazul pensionarilor. „Voi propune ca sumele achitate în plus să fie regularizate la începutul anului 2024, atunci când vor fi plătite taxele şi impozitele locale”  a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. 


Parcările cu plată în cazul cărora abonamentul va fi 100 de lei sunt în număr de 18. Este vorba despre cele de pe strada Mărășești, de la intersecţia dintre Bulevardul 1 Mai şi până la intersecţia cu Bulevardul George Enescu; strada Mărăști, de la intersecţia cu Bulevardul George Enescu şi strada Veronica Micle; parcarea din Parcul Mărăşești, lângă MPO, zona Catedralei de pe strada Mărășești, cu intrare din strada Mărăști; strada Mihai Viteazul, de la intersecţia cu strada Mărășești şi intersecţia cu strada Nicolae Bălcescu; strada Simion Florea Marian, respectiv parcările din jurul parcului Simion Florea Marian; strada Republicii, de la intersecţia cu strada Mihai Viteazul şi până la intersecţia cu strada Vasile Bumbac; Calea Burdujeni, de la intersecţia dintre Calea Unirii şi strada Cuza Vodă; parcările cuprinse între strada Dimitrie Onciul şi strada Vasile Alecsandri (Punctul termic nr. 89 și Sinagoga Gah); parcările cuprinse între strada Dimitrie Onciul, strada Plăieșilor și strada Meseriașilor (în zona Oficiului Judeţean de Poştă şi Parcului Curtea Domnească); strada Dimitrie Onciul, de la intersecţia cu strada Curtea Domnească şi până la intersecţia cu strada Nicolae Bălcescu; parcările de pe strada Meseriașilor( din zona curții interioare a imobilului care găzduieşte sediul Agenției CFR și Orange); parcările cuprinse între strada Curtea Domnească şi strada Nicolae Bălcescu (parcările din spatele Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu şi Punctul Termic Centru nr. 1); parcările de lângă Calea Obcinilor, la intersecția cu strada Luceafărului (cele din jurul blocului T-64, fostul MotoVelo); parcările de pe Aleea Ion Grămadă; pe strada Avram Iancu de la intersecția cu strada Petru Rareș (spre Centru Militar Judeţean); pe strada Avram Iancu, de la intersecţia cu strada Dimitrie Dan (zona din spatele Cuptorului de Aur şi zona din spatele Pieței Agroalimentare Centrale); pe strada Scurtă, de la intersecţia cu Bulevardul 1 Mai, până la intersecția cu Aleea Saturn; parcările de pe Aleea Saturn, de la intersecția cu strada Scurtă, până la intrarea în parcarea subterană de la Piaţa George Enescu, inclusiv în zona cuprinsă între Piaţa George Enescu şi Universitatea Ştefan Cel Mare.