05 octombrie 2023

 

Pe lângă altele

Primarul Ion Lungu a cerut, în Bucureşti, urgentarea transferurilor financiare pentru proiectele PNRR „în lucru”   

> Demersuri au fost făcute şi pe marginea proiectelor Parcului fotovoltaic din Lunca Sucevei şi „reabilitării reţelelor termice”

> „Am convingerea că o parte din problemele discutate vor fi rezolvate în perioada următoare” a declarat edilul-şef sucevean

Ion Lungu, primarul Sucevei, a avut, în Bucureşti, o nouă serie întâlniri cu oficialii unor ministere şi instituţii guvernamentale. Şeful municipalităţii sucevene informează că, în primul rând, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, discuţiile s-au axat pe încasarea celor 13 cereri de transfer pentru proiectele în lucru în cadrul Planului Naţional de Rezilienţă şi Recuperare (PNRR), Componenta 5-Valul renovării. Mai apoi, la Direcţia Termoficare a aceluiaşi minister, abordate au fost problemele legate de plata subvenţiilor pentru încălzirea locuinţelor sezonul rece 2023-2024. La Ministerul Energiei, edilul-şef sucevean a făcut demersuri referitoare la cele două proiecte pe care le Primăria Suceava le pregăteşte pentru a fi depuse la acest minister, respectiv cel la Parcului fotovoltaic din Lunca Sucevei şi cel al „reabilitării reţelelor termice inteligente”. Totodată, în baza solicitării depuse la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, discuţiile au vizat reconstruirea blocului afectat de explozia cauzată de o acumulare de gaze naturale în Burdujeni, pe strada Rarău nr. 139. La Ministerul Finanţelor Publice, şeful executivului municipal sucevean a luat parte la şedinţa Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale. În cele din urmă, Lungu a avut o întrevedere cu responsabili ai Companiei Naţionale de Investiţii, pe marginea proiectelor pe care Suceava le are în derulare cu finanţare guvernamentală prin intermediul CNI. „Am convingerea că o parte din problemele discutate vor fi rezolvate în perioada următoare” a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.