28 octombrie 2023

 

De cinci ani… Pentru localnici

> Oamenii de afaceri, autoritățile şi comunitatea se reunesc pentru susţinerea valorilor şi inovațiilor locale, încurajând consumul de produse și servicii autohtone

La Camera de Comerț și Industrie Suceava a fost lansat un nou număr al Revistei Pentru localnici, publicaţie care „dă voce antreprenorilor locali”. Ajungând la cea de-a şaptea ediție, Revista, cu un tiraj de 3.000 de exemplare, este distribuită în diverse locuri publice şi la evenimente organizate de mediul de afaceri sucevean. Revista Pentru localnici este un proiect inovator susținut de rețeaua Radio Viva FM, urmărind promovarea și încurajarea consumului de produse și servicii locale, pentru a sprijini o economie locală sustenabilă. 

În cadrul manifestării au luat cuvântul

Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei, subprefectul Ioan Cristian Şologon şi Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava. Au mai vorbit,  conf. univ. Carmen Boghean şi dr. inginer Anca Gâtlan de la Universitatea Ştefan cel Mare, expertul contabil Loredana Mihăilă, cât şi consilierul local Cristian Timoficiuc, antreprenor. Dezbaterile au fost moderate de Petru Gherman, preşedintele Asociaţiei Pentru Localnici. Fiecare dintre apariţiile Revistei prezintă antreprenori locali și povești de succes din Regiunea de Nord-Est a României, „aducând împreună oamenii de afaceri, autoritățile locale și comunitatea, pentru a promova valorile și inovațiile locale”. Acestea în scopul susţinerii consumului de produse locale şi al dezvoltării unei comunităţi „conștientă de importanța economiei locale”. Echipa „Pentru Localnici” este formată din peste 20 de profesioniști cu experiență în mass-media, comunicare și marketing, determinați să sprijine producătorii locali. Primul număr al Revistei a fost lansat în urmă cu cinci ani.