15 octombrie 2023


La Gala oamenilor de afaceri 2023

Patronatele IMM Suceava au premiat „creativitatea şi dezvoltarea”

> „Sunteţi speciali în judeţul nostru, iar fără dumneavoastră, agenţi economici şi oameni de afaceri, nu am avea dezvoltare” a spus Liliana Agheorghicesei preşedinta organizaţiei sucevene a întreprinderilor mici şi mijlocii

Patronatele IMM din judeţul Suceava au organizat joi, pe 12 octombrie 2023, la Prestige Venues Ballroom din Suceava, cea de a 29-a ediţie a evenimentului Gala oamenilor de afaceri. Manifestarea de tradiţie pentru mediul de afaceri local s-a bucurat de prezenţa numeroasă a antreprenorilor suceveni, dar şi a celor din ţară, reprezentanţilor autorităţilor şi instituţiilor publice locale şi centrale, organizaţiilor de la nivel local, naţional şi internaţional, a partenerilor şi colaboratorilor patronatelor IMM din judeţul Suceava. Alături de acestea din urmă a fost Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, prin Florin Jianu, preşedintele confederaţiei, împreună cu o parte din board-ul de conducere al CNIPMMR, prim vicepreşedinţi, vicepreședinți și alți membri din conducere şi executiv. Printre participanţi s-au numărat şi reprezentanţii patronatelor pentru antreprenoriat feminin, asociaţiilor profesionale din întreaga ţară, dar şi parteneri ai consorţiilor constituite pentru implementarea proiectelor finanţate cu fonduri europene la nivelul patronatelor sucevene. În deschidere, Liliana Agheorghicesei, preşedinta Patronatelor IMM din judeţul Suceava, a evidenţiat că „premiate sunt creativitatea şi dezvoltarea”. „Sunteţi speciali în judeţul nostru, iar fără dumneavoastră, agenţi economici şi oameni de afaceri, nu am avea dezvoltare. 

Vă felicit şi vă mulţumesc, şi sperăm să rămânem împreună pentru totdeauna” a spus Liliana Agheorghicesei. Pentru firmele premiate, tuturor IMM care activează în judeţul Suceava, mesaje de apreciere şi susţinere au fost transmise şi din partea autorităților şi instituţiilor publice centrale şi locale. Oamenii de afaceri din judeţ au primit felicitări şi încurajări de la Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Moldovan, prefectul judeţului Suceava, cât şi de la Mirela Adomnicăi, deputat PSD de Suceava. Antreprenorii au fost felicitaţi de Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, Doina Iacoban, subsecretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Vasile Asandei, directorul Agenţiei de Dezvoltare Nord-Est. Împreună cu mediul de afaceri sucevean a fost şi Mihai Deliu, preşedintele fondator al Asociaţiilor Patronale din judeţul Suceava, membru de onoare al CNIPMMR. Şi în 2023, Gala oamenilor de afaceri a evidenţiat rezultatele economice şi profesionale ale tuturor antreprenorilor suceveni. Astfel, premii de excelenţă s-au acordat unor companii de top ale judeţului Suceava, cât şi unor firme sucevene care au aniversat, în acest an, 30 de ani de activitate economică. 

Răsplătite au fost Bethesda, Coneltex, Corsem Impex, Danilevici Carn Prod, Fetcom, Florconstruct, High Tech, Superstar Com, Tipografia Celestin, Ursa Mare Prodcom şi Zega Impex. Firmele Dorna Medical şi Grup Feroviar Român au primit trofee de excelenţă pentru „investiţii de top”. Assist Software şi Grupul de firme IBB au fost recompensate pentru performanţă antreprenorială şi managerială. De asemenea, premiaţi au fost tineri antreprenori, reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi ai diasporei. Astfel, Murături Ambalate-Cămara Laurus a obţinut premiul pentru rezultate economice deosebite, la categoria Tineri antreprenori de succes. Administrând o afacere de succes în domeniul hotelier din Germania, Gabrielei Bauman Hostiuc i s-a decernat premiul de excelenţă la categoria Poveşti de succes în diaspora. Pentru implicarea în acţiuni umanitare şi proiecte comunitare, diplome de excelenţă au fost înmânate reprezentanţilor Fundaţiei Scheherezade şi ai Sânge pentru România-Fundaţia Umanitară Nord 2001 Suceava. Un moment special al serii l-a constituit evoluţia în faţa celor prezenţi şi acordarea distincției de excelenţă Coralei Ciprian Porumbescu Suceava, pentru cele două medalii de aur obţinute la cea mai mare competiţie de muzică corală desfășurată în Coreea de Sud. Un intermezzo artistic a fost prezentat de îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Maria Macovei. Invitaţii au participat şi la o tombolă cu premii speciale.