09 iunie 2022

 

Sprijin  de la asociaţiilor de proprietari pentru

Recenzare la distanţă a sucevenilor care lucrează în străinătate

> „Ne-am dat tot interesul şi vrem să facem un recensământ  corespunzător, corect, faţă de cel făcut în anul 2011” subliniază Ion Lungu şeful municipalităţii sucevene

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava face apel la preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari să  acorde sprijin celor 96 de recenzori care merg pe teren în cadrul  etapei a doua a recensământului populaţiei şi locuinţelor. În principal, aceştia sunt rugaţi furniza informaţii referitoare la cetăţenii plecaţi să lucreze în străinătate, adresa apartamentelor acestora, cât la numărul de telefon al care ar putea fi contactaţi.    

„Îi rugăm să ne sprijine în mod special, cu persoanele care sunt plecate în afară, să ne dea datele de contact, ca să le putem recenza al distanţă” a spus Lungu. Conform primarului, în municipiul Suceava gradul de recenzare este de peste 51%, pentru desfăşurarea corespunzătoare a recensământului fiind mobilizaţi 14 recenzori ARA, un coordonator AT,  9 recenzori-şefi şi 96 de recenzori  de teren. În registrele de evidenţă a populaţiei ale Primăriei ar exista circa 127.247 de persoane cu domiciliul stabil în municipiul Suceava, însă „o parte sunt cei veniţi din Ucraina, din Basarabia, care şi-au făcut aici reşedinţă, dar practic sunt plecaţi la muncă în străinătate”. „Ne-am dat tot interesul şi vrem să facem un recensământ, corespunzător, corect, faţă de cel făcut în anul 2011” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. Etapa de recenzare pe teren are loc în intervalul 31 mai-17 iulie sub forma interviului față în față, chestionarul fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare. Până pe 27 mai, ultima zi de recenzare online, municipiul Suceava se remarcase cu un procentaj de autorecenzare de 42,8%.