21 iunie 2022


Primarul Ion Lungu:

„Sărbătorim aşa cum se cuvine Zilele Sucevei”

> „Doi ani la rând nu s-au putut organiza aceste manifestări şi, de aceea, ne-am propus să compensăm în acest an” arată şeful municipalităţii, anunţând prezenţa unor  „artişti de marcă”

> Manifestările includ spectacole de muzică populară şi de muzică uşoară, celebrarea cuplurilor de aur şi acordarea de diplome de excelenţă valorilor sucevene  

Oficial, evenimentele dedicate sărbătoririi Zilelor Sucevei se vor desfăşura în intervalul 24-26 iunie, informează pe locuitorii capitalei de judeţ, primarul Ion Lungu.  Însă - face cunoscut şeful municipalităţii - manifestările debutează cu procesiunea în oraş, cu moaştelor Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, desfăşurată pe 22 iunie, între orele 18.00 şi 20.30, „astfel încât să nu se creeze probleme de trafic auto”. Seria evenimentelor din 24 iunie, include, premierea cuplurilor de aur, începând cu ora 16.00, pe esplanada Casei Culturii, urmată de înmânarea diplomei de cetăţean de onoare al municipiului Suceava dr. Monica Teterliu şi dr. Roxana Filip de la „Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Programul dedicat iubitorilor de muzică populară este „o şansă dată artiştilor suceveni”, în centrul reşedinţei de judeţ urmând a evolua Margareta Clipa, Dana Dăncilă, Andra Matei, Sorin Filip, Laura Olteanu, Adriana Bucevschi, Călin Brăteanu, Marius Zgâianu, Gabriela Teişanu, Nicoleta Cojocaru, Clara Hurjui, Ciprian Petroaie, Eliza Hechelciuc, Alexandru Brădăţanu, Ghiorghiţă Rotaru, Alexandru Recolciuc, Adriana Crainicuc şi Ioana Stamate. 

În aceeaşi zi, la ora 18.00, la Hotelul Balada, în asociere cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor este organizată  „Seara valorilor sucevene”, diplome de excelenţă urmând a fi înmânate la 30 de personalităţi locale din domeniile administraţiei, academic, afacerilor, educaţiei, societăţii civile şi al omagierii  eroilor. Sâmbătă, pe 25 iunie, de la ora 11.00, la Biserica Mirăuţi va fi oficiată slujba de pomenire a 503 de suceveni care au decedat pe durata pandemiei Covid-19. Debutând la ora 19.30, spectacolul extraordinar de muzică uşoară îi va avea ca protagonişti pe The Motans, Ina şi Andra, deschiderea aparţinând  Alexandrei Cuza, „o tânără speranţă suceveană”. Tradiţionalul foc de artificii este pregătit pentru la ora 21.30, la fel, în centrul Sucevei. În toate aceste zile, sucevenii vor putea să se distreze la bâlciul de la Iulius Mall, partener al Primăriei municipiul Suceava în cadrul evenimentelor ţinute cu ocazia marcării Zilelor Sucevei.    „Aşteptăm Zilele Sucevei, le sărbătorim aşa cum se cuvine, fiind legate de hramul Mănăstirii Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Doi ani la rând nu s-au putut organiza aceste manifestări şi, de aceea, ne-am propus să compensăm în acest an. În cest sens, printre multe altele, am încercat să aducem inclusiv artişti de marcă” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.