08 iunie 2022

 Educaţie ecologică timpurie de Ziua mondială a mediului

> „Crearea abilităţilor, cât şi a responsabilităților pentru protecția mediului vor conduce la creșterea respectului față de natură” este de părere Maria Mădălina Nistor, directorul executiv al APM

Cu prilejul Zilei mondiale a mediului, sărbătorită  anual, pe 5 iunie, începând din 1972, Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava a organizat concursul „Un singur Pământ”, sloganul de anul acesta pentru marcarea acestei zile. Juriul a fost format din reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, Consiliului Județean, Direcției Silvice, Gărzii Forestiere și Sistemului pentru Gospodărirea Apelor. 
Acordate au fost câte un premiu I, II și III, cât şi două menţiuni, acestea ajungând la Adomniţei Ioana, Dragomir Teodor, Fraseniuc Alvaro, Andriciuc Diana şi Huţanu Eduard, de la Școala Gimnazială Nr. 1 şi de la Școala Gimnazială nr. 11 „Miron Costin” Suceava. Maria Mădălina Nistor, directorul executiv al APM spune că lucrările prezentate s-au bucurat de apreciere, toţi copiii primind diplome de participare. Cu acelaşi prilej, la Şcoala Gimnazială Stroieşti s-a defăşurat o acțiune de educație ecologică din cadrul proiectului ,,Eco Junior” Manifestarea a fost organizată în parteneriat cu APM, la activitate luând parte şi  directorul școlii, prof. Maria Ciuc. Astfel, elevii clasei a III-a, coordonați de prof. înv. primar Adriana Elena Bondar au devenit „eco junior - prieten al naturii cu atitudine responsabilă față de mediul înconjurător”. În acelaşi context, reprezentantul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava le-a prezentat elevilor, cu ajutorul imaginilor, curiozități din domeniul protecției mediului, modul de selectare a deșeurile recuperabile, cât şi aspecte privind semnificația Zilei mondiale a mediului. Cu aceeaşi ocazie, acțiuni de educație pe  linie de mediu s-au ţinut şi în cadrul parteneriatelor cu Școala Gimnazială ,,Dr. Simion și Metzia Hîj" Volovăț, Grupa „Albinuțelor” de la Grădinița cu Program Prelungit „Micul Prinț” Suceava și Grupa „Albinuțelor” de la Grădinița din Stroiești. „Considerăm că, educația timpurie și crearea abilităților, cât şi a responsabilităților pentru protecția mediului vor conduce la creșterea respectului față de natură, față de planeta noastră” a declarat  Maria Mădălina Nistor, directorul executiv al APM.