19 iunie 2022


În sfârşit,

Sala polivalentă a Sucevei are un constructor   

> Am stabilit prima întâlnire pentru demararea contractului, anunţă primarul Lungu, după rezolvarea contestaţiei şi parafarea documentului la CNI

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a semnat contractul pentru proiectarea şi construirea Sălii polivalente din municipiul Suceava. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, care precizează că durata contractului este de 24 de luni, dintre care 4 luni pentru proiectare, iar 20 de luni pentru execuţia efectivă.

Sala polivalentă va fi ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe o suprafaţă desfăşurată de 28.530 de metri pătraţi, adiacentă străzii „Iuliu Hossu”, teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă. Obiectivul din reşedinţa de judeţ va avea 5.000 de locuri pentru spectatori, lucrrile fiind atribuite societăţii comerciale MIS Grup Bistriţa. Licitaţia, cu 5 competitori, a fost ţinută pe 6 octombrie 2021, după amânarea de pe 14 septembrie, iar mai apoi şi după cea de pe 29 septembrie, când potenţialii participanţi au cerut clarificări. Firma MIS Grup Bistriţa a fost declarată câştigătoare a execuţiei în februarie 2022, însă rezultatele licitaţiei au fost contestate la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, ulterior soluţia CNSC fiind atacată în instanţă. „Am convenit cu conducerea firmei câştigătoare să avem prima întâlnire (...) la Suceava, să stabilim demararea contractului” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Prin nota de prezentare a CNI, din iulie 2020, valoarea totală a investiţiei era estimată la 185 de milioane de lei, în urma licitaţiei execuţia fiind adjudecată pentru aproximativ 129 de milioane de lei. Municipiului Suceava îi revine o valoare a finanţării de 3 milioane de lei. Complementar dotărilor sportive, în zonă vor fi amenajate spaţii verzi şi parcări pentru autovehicule. Între timp, în desfăşurare este aducerea în perimetru a reţelei de alimentare cu energie electrică, lucrare scoasă la licitaţie pentru 350.000 de lei fără TVA.În septembrie 2016, consilierii locali suceveni au aprobat o hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, a terenului necesar, autorităţile sucevene obligându-se la asigurarea suprafeţelor pentru depozitare şi organizare de şantier, la suportarea finanţării introducerii utilităţilor, cât şi la menţinerea destinaţiei şi întreţinerea obiectivului pe o perioadă de minim 15 ani. Pentru construirea Sălii polivalente, Consiliul Local aprobase contractarea unui credit de 25 de milioane de lei, adică de aproximativ 5 milioane de euro. Însă Primăria a renunţat la împrumut deoarece Compania Naţională de Investiţii s-a oferit să realizeze investiţia din Suceava cu fonduri guvernamentale.